Plussan osuus paisuu, pienempi iPhone pitää piikkipaikan

Matti Robinson
5. lokakuuta, 2015 21:59

Applen viime vuoden strategiauudistus oli odotettu, mutta sitäkin onnistuneempi. Uudet suuremmat mallit ovat nostaneet iPhonen suosion uusiin huippulukemiin kahtena vuotena peräkkäin. Edelleen käteensopivampi versio on kuitenkin suositumpi.
Uudet tutkimustiedot kertovat, että uusien iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan kohdalla pätee edellisvuoden trendi, jossa 4,7 tuuman näytöllä varustettu pienempi malli on huomattavasti Plus-mallia suositumpi. Localyticsin mukaan pienempi malli myi ensimmäisellä viikolla neljä kertaa Plus-mallia enemmän.
Luonnollisesti osasyynä on tavallisen mallin edullinen hinta, mutta myös kokopreferenssi on varmasti pienemmän puolella. Vaikka Plus-malli ei olekaan päässyt samaan suosioon, niin massiiviset joukot ostavat myös puhlettikokoista iPhonea. Voisi myös väittää, ettei iOS ole parhaimmillaan puhlettiluokassa, eikä Plus-malli siten pääse täysin oikeuksiinsa.
Plus-malli oli kuitenkin tänä vuonna entistä suositumpi noin 20 prosentin osuudella. Viime vuonna Plus-mallin osuus koko iPhone 6 -myynnistä ensimmäisellä viikolla oli vain reilut 10 prosenttia.
Aiemmat tiedot ennakkotilauksista kertoivat, että uusi ruusukultainen malli on värivaihtoehdoista yleisin, joten nyt voidaan tarkentaa, että selvästi suosituin malli on ruusukultainen iPhone 6s.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.