Applen Force Touchin kaltaista painetunnistusta kehitetään Galaxyille

Matti Robinson
19. lokakuuta, 2015 19:07

Applen älykello tukee Force Touch -teknologiaa ja sitä uudempi – ja parempi – versio 3D Touch löytyy uusista iPhone 6s ja iPhone 6s Plus -puhelimista. Kuten tällä alalla on totuttu näkemään, niin innovaatiot harvoin pysyvät yhden yrityksen yksinoikeutena kauaa.
Jo nyt Huawei on toteuttanut Mate S -mallissaan omanlaisen näkemyksen painetunnistetusta kosketusnäytöstä, mutta Synapticsin ensi vuonna puhelimiin saapuva ClearForce-teknologia pitäisi tuoda painetunnistuksen yhä useammille.
Nyt on selvinnyt, että Samsungilla on työn alla aivan ihka oma painetunnistusteknologia, jonka patenttihakemus on jätetty. Kuva patentista kertoo yksinkertaisesti kuinka eri tasoiset painallukset tunnistetaan ja painalluksen tasosta riippuen toiminnallisuus vaihtelee.
Samsungin PDF-dokumentissa esitellään miten kovempi painallus tuottaa esimerkiksi näppäimistön erikoismerkkejä, aktivoivat toimintonäppäimiä tai muuttavat pienen kirjaimen isoksi.
Melko varmasti voikin sanoa, että ensi vuoden Galaxy-malleista tulee löytymään painalluksen eri painetasot tunnistavia kosketusnäyttöjä, mutta avoimeksi jää vielä, onko kyseessä Synapticsin ClearForce vai kenties Samsungin kehittämä oma teknologia.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Huawei Synaptics 3D Touch Force Touch Synaptics ClearForce
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.