Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 6s:n avainominaisuus tulossa Android- ja Windows-puhelimien saataville

3
Manu Pitkänen

iPhone 6s:n avainominaisuus tulossa Android- ja Windows-puhelimien saataville
Painalluksen voimakkuutta aistivista kosketusnäytöistä vaikuttaisi tulevan uusi myyntivaltti ensi vuonna – tai ainakin mahdollisuudet siihen on tulossa saataville. Synaptics on nimittäin esitellyt oman painalluksen voimakkuutta aistivan ClearForce-teknologian.

Synaticsin ClearForce toimii käytännössä samalla tavalla kuin Applen iPhone 6s:ssä käytettävä 3D Touch eli voimakkaampien painallusten avulla voidaan tuoda ulottuville pikavalintoja tai käyttöliittymää voidaan ohjata uusilla tavalla. Demovideolla Synaptics esittelee kuinka voimakkaammalla painalluksella voidaan rullata pitkiä sivuja tai valikkoja. Se miten teknologiaa hyödynnetään käytännössä kaupallisissa laitteissa, riippuu täysin laitevalmistajan insinöörien luovuudesta.

Applen lisäksi kiinalainen Huawei esitteli painalluksen voimakkuutta aistivan Mate S -älypuhelimen tänä syksynä. Synapticsin mukaan se odottaa ensimmäisten ClearForce-tekniikkaa hyödyntävien älypuhelimien tulevan markkinoille ensi vuoden alussa. Kenties sitä käytetään HTC:n tai Samsungin ensi vuoden lippulaivoissa – se selviää ensi keväänä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

2

Ero pitkään painallukseen on melko mitätön. Tässäkin videossa pitkä painallus olisi varmaan toiminut täsmälleen samoin. Jossain piirtämisessä tälläisen ymmärtää, mutta sekin on helpompi ja halvempi toteuttaa kynällä. Surface Pro 4:n kynä tunnista yli 1000 eri painamisen voimakkuutta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Ero pitkään painallukseen on melko mitätön. Tässäkin videossa pitkä painallus olisi varmaan toiminut täsmälleen samoin. Jossain piirtämisessä tälläisen ymmärtää, mutta sekin on helpompi ja halvempi toteuttaa kynällä. Surface Pro 4:n kynä tunnista yli 1000 eri painamisen voimakkuutta.

Videon esimerkit olivat kieltämättä heikkoja, eihän skrollauksen pidä toimia noin, tai zoomauksen. Suoramanipulaatio popularisoitiin kännyköissä 2007 ja liki 10 vuotta myöhemmin yksi alan johtavista yrityksistä ei ilmeisestikään sitä ymmärrä.

Applen uusia puhelimia ja vastaavalla tavalla toimivaa läppärin ohjainlevyä koittaneena olen kyllä sitä mieltä, että tekniikassa on itua. Pitkä painallus on ihan OK joihinkin tapauksiin, painalluksen voimakkuudella, etenkin jos se yhdistetään toimivaan (ohjainlevyssä toimi hienosti, iPhoneissa mielestäni selvästi huonommin) palautteeseen, jolloin painalluksessa voi olla monta "vaihetta". Se mahdollistaa aivan uudenlaisia käyttöliittymäratkaisuja, joiden pintaraapaisu on nähtävissä uusissa iPhoneissa ja muutamassa kolmannen osapuolen softassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.