iPhonen näytöt muuttuvat täysin – "enää allekirjoitusta vaille valmis"

Manu Pitkänen
30. joulukuuta, 2015 12:39

Samsung ja LG ovat aloittamassa OLED-näyttöpaneeleiden tuotannon Applen laitteisiin, kertoo korealainen Electronic Times. Neuvottelut tuotantosopimuksen yksityiskohdista on käyty ja asia on allekirjoituksia vaille valmis.
Apple käyttää Watch-älykelloa lukuun ottamatta laitteissaan LCD-tekniikkaan perustuvia näyttöpaneeleita, mutta tulevaisuudessa niiden tilalla nähdään Electronic Timesin mukaan joustavia OLED-paneeleita. Esimerkiksi Samsung käyttää joustavia OLED-paneeleita Galaxy S6 edge- ja Galaxy S6 edge+-älypuhelimissa. OLED-tekniikan puolesta puhuvat vähävirtaisuus sekä ohuus. Tässä vaiheessa voidaan vain arvailla aikooko Apple hyödyntää paneeleiden joustavuutta jotenkin iPhonejen muotoilussa.
Neuvottelut sujuivat Electronic Timesin mukaan Applen ja LG:n välillä mutkattomasti, mutta Samsungin kanssa yksityiskohdista jouduttiin vääntämään enemmän.
Nikkei kertoi jo marraskuussa LG:n valmistautuvan OLED-näyttöjen tuottamiseen iPhoneja varten. Nikkan kertoi hieman myöhemmin japanilaisen JDI:n neuvottelevan myös tuotantosopimuksesta Applen kanssa.
Electronic Times, Nikkei ja Nikkan kertovat kaikki, että OLED-paneeleita voitaisiin käyttää näyttötuotannon puolesta iPhoneissa jo vuonna 2018.

Lue myös nämä
Tägit
LG Apple Samsung OLED AMOLED Super OLED Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.