Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple pistää iPhonen näytön uusiksi: Suunnitteilla OLED-näyttö

Manu Pitkänen

Apple pistää iPhonen näytön uusiksi: Suunnitteilla OLED-näyttö
Japanin johtaviin talousjulkaisuihin kuuluvan Nikkan Kogyo Shimbunin mukaan Apple saattaa vaihtaa iPhonen näyttöpaneelin OLED-tekniikkaan vuonna 2018. Japan Displayn kerrotaan neuvottelevan Applen kanssa näyttöjen toimittamisesta.

Mikäli Applen nimeämiskäytännön oletetaan pysyvän nykyisellään, tarkoittaisi OLED-näyttöjen olevan mahdollisesti iPhone 8:aan. Väliin jäisivät iPhone 7 ja iPhone 7s. Väitetty siirtymä on usean vuoden päässä, joten vaikka tiedot pitäisivätkin paikkansa, ehtii suunnitelmat muuttumaan vielä moneen kertaan.

Miksi Apple sitten haluaisi vaihtaa LCD-näytöistä OLED-tekniikkaan? Yksi OLED-näyttöjen etu on se, että tummien sävyjen esittäminen kuluttaa hyvin vähän virtaa. Applen iOS-käyttöjärjestelmän käyttöliittymä on kuitenkin koristeltu kirkkailla ja vaaleilla väreillä, joten akkukestoa uusi tekniikka ei välttämättä paranna, ellei iOS:ään kehitetä tummaa teemaa. Toinen etu on paneelin ohuus: OLED-paneelissa pikselit valaisevat itsensä, jolloin erillistä taustavalaistusta ei tarvita lainkaan (kuten LCD:ssä). Uuden näytön myötä Apple voisi siis entisestään ohentaa iPhonea.Apple käyttää OLED-näyttöä tällä hetkellä vain Apple Watchissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.