WhatsApp aikoo jakaa tietosi Facebookille?

Manu Pitkänen
25. tammikuuta, 2016 9:49

Facebook ilmoitti vuoden 2014 alussa ostavansa WhatsAppin 19 miljardin dollarin arvoisella kaupalla. Välittömästi kaupan jälkeen käyttäjät alkoivat huolestua yksityisyydestään, Facebookin liiketoimintana kun on kerätä käyttäjistään tietoa ja myydä sitä mainostajille. Mitään dramaattista ei kuitenkaan tapahtunut, sillä WhatsApp säilytettiin itsenäisenä liiketoimintana.
Kaupan käytännönvaikutukset alkavat kuitenkin nyt hiljalleen näkyä. Android-sovelluskehittäjä Javier Santos on nimittäin löytänyt WhatsAppin Android-versiosta valintaruudun, joka antaa WhatsApp-sovellukselle luvan jakaa tietoja Facebookille. Valintaruudun kuvauksen mukaan valinnan aktivoiminen "parantaa Facebook-käyttökokemusta". Vielä ei tiedetä mitä tietoja WhatsApp on suunnitellut jakavan Facebookin kanssa.
Viime keväänä verkossa julkaistiin ruutukaappauksia Facebook-sovelluksesta, jossa perinteisten tykkää- ja jaa-nappien lisäksi oli mahdollisuus jakaa linkki Facebook-kirjoitukseen WhatsAppissa.
WhatsApp ilmoitti vähän aika sitten luopuvansa kokonaan vuosimaksuista. Yhtiön mukaan se ei aio kuitenkaan siirtyä mainosrahoitteiseen malliin.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook pikaviestin WhatsApp Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.