Meizu julkaisi uuden Ubuntu-älypuhelimen huippuominaisuuksilla

Sami Koivunen
17. helmikuuta, 2016 16:42

Ubuntu-käyttöjärjestelmistä tunnettu Canonical ja kiinalainen älypuhelinvalmistaja Meizu ovat esitelleet Meizu PRO 5 Ubuntu Edition -älypuhelimen.
Ubuntu Edition on variantti viime syyskuussa julkaistusta Meizu PRO 5 -älypuhelimesta. Meizu on tehnyt Ubuntu-kokeiluja aiemminkin, mutta puhelimet ovat olleet teknisesti vaatimattomampia ja hinnaltaan halvempia. PRO 5 Ubuntu Edition vaikuttaisi taas olevan varusteltu täysin markkinoiden kärkipuhelimiin verrattavissa olevilla ominaisuuksilla.
5,7 tuuman Meizu PRO 5 sisältää mm. 2,1 GHz:n kahdeksanytimisen Samsung Exynos 7420 -järjestelmäpiirin, Full HD -näytön, 21 megapikselin takakameran, viiden megapikselin etukameran, 3050 milliampeeritunnin akun ja microSD-korttipaikan. Puhelimessa on lisäksi kolme tai neljä gigatavua RAM-muistia ja 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa mallista riippuen.
Nykypuhelinten tapaan puhelimesta löytyy myös pikalataustuki, sormenjälkilukija ja USB Type-C -liitäntä.
Puhelimen kerrotaan tulevan saataville Kiinassa ja Euroopassa. Puhelimen ennakkovaraukset alkavat ensi viikolla käynnistyvien MWC-messujen yhteydessä. Samalla odotetaan myös lisää tietoja hinnasta ja saatavuudesta.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Meizu Canonical Meizu Pro 5 Ubuntu Edition
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.