iPhoneen tulossa uusi ominaisuus: Hävitä turhat oletusovellukset

Manu Pitkänen
7. huhtikuuta, 2016 13:07

Yksi suosituimmista valituksenaiheista iPhonen rajoituksiin liittyen on se, ettei turhaksi koettuja oletussovelluksia pysty poistamaan. Monet ovatkin päätyneet luomaan "roskakorikansion", jottei Applen turhat sovellukset pomppisi silmille.
Käyttöjärjestelmään integroitujen sovellusten poistamiselle Apple tuskin antaa valtuutuksia, mutta olemattomalle käytölle jäävien sovellusten piilottaminen kotinäytöltä on kuitenkin tulossa mahdolliseksi.
Applen toimitusjohtaja Tim Cook kommentoi oletussovellusten poistamista BuzzFeedille jo viime syksynä. Cookin mukaan asia on tutkittu ja selvitelty, mutta hän ei kuitenkaan antanut mitään konkreettista aikataulua milloin käyttäjät saisivat laajemmat valtuudet päättää mitä kotinäytöllä näkyy.
Oletussovellusten piilottaminen kotinäytöltä voi tulla mahdolliseksi jo iOS 10:ssä. App Advice laittoi merkille, että Apple on jo lisännyt sovellusten metadataan uusia merkintöjä. Uudet muuttujat ovat nimeltään "isFirstParty" ja "isFirstPartyHideableApp". Niiden arvot on tällä hetkellä määritetty epätosiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.