Apple lupaa: iOS:n ylimääräisten ohjelmien poisto tulee mahdolliseksi

Manu Pitkänen

Apple lupaa: iOS:n ylimääräisten ohjelmien poisto tulee mahdolliseksi
Bloatwaresta puhuttaessa keskustelun kohteena on yleensä Android ja laitevalmistajien käyttöjärjestelmän päälle tekemät sovelluslisäykset. Osa ohjelmista on laitevalmistajan itse kehittämiä, osa voi olla jonkinlaisen yhteistyön seurausta ja osa on lisätty puhelimeen ihan vain siksi, että useimmat lataavat sen joka tapauksessa (esim. Facebook).

Vaikka bloatware onkin nähty pääasiassa Androidin ongelmana, on "liikakiloja" päässyt kertymään hiljalleen myös iOS:ssä. Turhiksi koettuja sovelluksia voisivat olla esimerkiksi Apple Watch -sovellus, Lehtikioski, Sää, Pörssi, Terveys, Sanelin, Photo Booth, iBooks ja Podcastit. Ohjelmia ei voi poistaa iOS:stä eikä edes piilottaa pois näkyvistä, minkä vuoksi monet siirtävät kaiken ylimääräisen pois silmistä yhteen kansioon.

BuzzFeedin haastattelema Tim Cook kertoi yhtiön tiedostavan ongelman. Sovellusten poistoa ei voida kuitenkaan sallia kaikissa tapauksissa, koska ohjelmat voivat olla tavalla tai toisella linkitettyinä järjestelmän muihin toimintoihin. Tällaisten sidoksisten sovellusten poistaminen aiheuttaisi vain ylimääräistä vaivaa.Cookin mukaan Applen tarkoituksena ei ole ryövätä sen myymien laitteiden tallennustilaa, vaan tavoitteena on päinvastoin pitää asiakkaat tyytyväisinä. Cook uskoo, että ajan kanssa järjestelmän toimivuuden kannalta toissijaisten ohjelmien poistaminen tulee mahdolliseksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.