DNA ja Sonera saivat 4G-verkon valmiiksi Lapissa – Jopa 450 Mbps:n yhteydet mahdollisia

Manu Pitkänen
27. huhtikuuta, 2016 11:26

Sonera ja DNA ilmoittivat kesällä 2014 rakentavansa yhteistyössä 4G-verkon Lappiin ja Itä-Suomeen. Historialliseksi kuvaillun yhteistyön rakennusvaihe alkoi keväällä 2015 ja työ on saatu Lapin osalta valmiiksi.
Yhteisen 4G-verkon rakentaminen alkoi Kuusamosta ja kesän aikana rakennustyö eteni Itä-Lappiin, syksyn aikana valmista tuli Pohjois-Lapissa, talvella rakennettiin Länsi-Lappi ja nyt valmistui Etelä-Lappi sekä Pudasjärven alue Pohjois-Pohjanmaalla. Yhteisverkon peittoalueella elää Lapissa yli 180 000 ihmistä.
Soneran ja DNA:n mukaan yhteisverkkoon kuuluu tukiasemia, joissa tiedonsiirron maksiminopeudet ovat taajamissa paikoin jopa 450 Mbit/s LTE CAT9 -päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s. Sonera ylsi viime syksynä 450 Mbps:n verkossaan 375 Mbps:n latausnopeuteen, mistä tuli uusi Pohjoismaiden ennätys.
Yhteisverkon rakentamista jatketaan seuraavaksi Itä-Suomessa. Tavoitteena on, että verkko kattaa tämän vuoden loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

Lue myös nämä
Tägit
DNA TeliaSonera Sonera Suomen Yhteisverkko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.