Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomessa tehtiin uusi 4G-ennätys

2
Manu Pitkänen

Suomessa tehtiin uusi 4G-ennätys
Soneran 4G-matkapuhelinverkossa on tehty uusi Pohjoismaiden ennätys, kun operaattorin verkossa saavutettiin 375 Mbit/s:n latausnopeus. Vastaaviin nopeuksiin ei olla Pohjoismaissa päästy kaupallisessa käytössä olevassa verkossa. Puolitoista vuotta sitten Elisa esitteli 300 Mbps:n yhteysnopeutta sen omassa verkossa.

Uutta ennätystä koeteltiin Soneran ja Nokia Networksin yhteistyönä. Nopeus saavutettiin kolmen taajuusalueen yhdistämisellä eli niin sanotulla Carrier Aggregation -tekniikalla. Välineistönä käytettiin Category 9 -tason laitteita, joilla on teoriassa mahdollista saavuttaa 450 Mbps:n latausnopeus.

"4G-tekniikan edistymisen myötä pystymme tarjoamaan yhä nopeampia nettiyhteyksiä, enemmän kapasiteettia ja parantamaan verkon käyttäjien asiakaskokemusta", sanoo Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan.

Soneran mukaan ennätyksen taustalla olevaa matkapuhelinverkkoteknologiaa otetaan käyttöön sitä mukaa kun nopeuksia tukevat mobiililaitteet yleistyvät.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

JoniS
JoniS

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:

Mikäs on maailmanennätys?

NSN ilmeisesti saanut 1,4gb/s lukemat jo vuonna 2012. Tiedä sitten onko tuo jo rikottu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.