Huhuille loppu: Nokian brändi palaa kännyköihin

Petteri Pyyny
18. toukokuuta, 2016 12:31

Nokia on ilmoittanut hetki sitten tuovansa brändinsä takaisin globaalisti sekä kännykkä- että tablettimarkkinoille. Yhtiö on lisensoinut tavaramerkkinsä käytön keväällä perustetulle suomalaiselle HMD Global Oy:lle.
HMD saa maailmanlaajuisen (pois lukien Japani) yksinoikeuden Nokian tavaramerkkiin kännykkä- ja tablettimarkkinoilla seuraavaksi 10 vuodeksi. Nokia saa HMD:ltä tavaramerkkeihin sekä patentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian brändillä myytävistä puhelimista.
HMD on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. Kyseinen Microsoft-transaktio arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Näiden sopimusten myötä HMD olisi ainoa lisenssinsaaja kaikille Nokian tavaramerkillä maailmanlaajuisesti myytäville matkapuhelimille ja tableteille.
Nokia-brändin alla puhelimia myyvän HMD:n toimitusjohtajaksi nousee Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa. Lisäksi hän on tällä hetkellä Microsoftin mobiililaiteliiketoiminnan Aasian, Lähi-idän ja Afrikan johtaja sekä peruspuhelimien maailmanlaajuinen johtaja. Yhtiön puheenjohtajaksi on nousemassa Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Microsoft Mobilen myynti- ja markkinointijohtaja Euroopassa. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa ja HTC:llä. Kaupparekisteri tietojen mukaan HMD:n hallituksessa istuu myös Jean-Francois Baril, joka on myös toiminut johtajana Nokian matkapuhelinyksikössä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.