Lenovon uutuuspuhelin lainaa tärkeimmän ominaisuuden Jollalta

Matti Robinson
9. kesäkuuta, 2016 22:29

Muistatteko vielä mikä oli kolmisen vuotta sitten esitellyn Jolla-puhelimen tärkein ja puhutuin ominaisuus? Kyse oli tietysti Other Half -takaosasta, jollaisen kaltaista ominaisuutta on esitellyt nyt Lenovo.
Lenovon tänään esittelemä Moto Z -puhelin tukee niin kutsuttuja Moto Mods -lisäosia. Lisäosat kiinnittyvät puhelimen takaosaan magneeteilla ja napsahtavat paikalleen tuoden uutta toiminnallisuutta, kuten vaikkapa projektorin, lisää akkukapasiteettia tai mitä vain kehittäjät keksivätkin.
Sovellus- ja hardiskehittäjiä haettiinkin mukaan Hollywood-tähti ja IT-sijoittaja Ashton Kutcherin avustuksella. Lenovon toimitusjohtaja lupasi lisäksi parhaalle innovaatiolle miljoonan dollarin palkinnon.
Ashton Kutcher ei tosin ollut tilaisuudessa pelkkä tähtivieras, vaan piti myös puheen Moto Mods -lisäosista. Ilmeisesti 70s show -tähti on todellinen teknologian puolestapuhuja – ja kenties sijoittaja.
Itse Moto Z on Lenovon mukaan maailman ohuin premium-puhelin (5,2 mm) ja sisältää huipputeknologiaa. Näyttö on 5,5 tuumainen 2K-resoluution AMOLE-kosketusnäyttö ja sisuksista löytyy mm. Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 32/64 gigatavua tallennustilaa ja 3500 milliampeeritunnin akku. Takaosasta paljastuu Moto Mods-liitännän lisäksi 13 megapikselin kamera kuvanvakautuksella.
Moto Z saa myös Force-sisarmallin, joka on varustettu särkymättömällä näytöllä ja paremmalla 21 megapikselin kameralla. Ulkonäkönsä puolesta mallit ovat kuin samasta puusta veistetyt.

Lue myös nämä
Tägit
Moto Mods Motorola Moto Z
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.