Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jolla esitteli puhelimensa, tältä se näyttää

24
Matti Vähäkainu

Jolla esitteli puhelimensa, tältä se näyttää
Suomalainen Jolla on esitellyt juuri ensimmäisen puhelimensa. Sailfish-käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin on perinteinen kosketusnäyttöpuhelin, jonka näyttöpinta-ala on 4,5 tuumaa.

Yhtiön julkaisemalla videolla Jollan entinen toimitusjohtaja ja nykyinen ohjelmistokehityksen johtaja Marc Dillon kehoittaa Jollasta kiinnostuneita osallistumaan puhelimen julkaisuun ennakkotilaamalla laitteen. Tilaaminen onnistuu Jollan verkkosivustolta.
399 euron laitteen ennakkotilauksen voi tehdä joukkorahoitustyylisesti valitsemalla kolmesta eri kannustusvaihtoehdosta. Ainoastaan laitteen tilaaminen on yksi vaihtoehdoista, jonka lisäksi on mahdollista kannattaa Limited Edition -kampanjoilla, joissa mukana tulee t-paitoja ja vaihdettavia takakuoria.

Itse laitteen ominaisuukset pitävät sisällään 4,5 tuuman kosketusnäytön, tuplaydinsuorittimen, 4G-yhteydet, 8 megapikselin kameran, microSD-muistikorttipaikan ja 16 gigatavua tallennustilaa sekä vaihdettavan akun.Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

lumia @ (vahvistamaton)

1

Itse laitteen ominaisuukset pitävät sisällään 4,5 tuuman kosketusnäytön, tuplaydinsuorittimen, 4G-yhteydet, 8 megapikselin kameran, (microSD-muistikorttipaikan) ja 16 gigatavua tallennustilaa sekä (vaihdettavan akun)!.
HYVÄ!. ;)

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

Voiko tässä nyt olettaa, että Jolla ei ole vieläkään lukinnut SoC-valintaa, kun sivuilla lukee "Dual core" ja 4G:n kohdalla "Supported countries will be defined closer to shipment date"?

Vastaa
Bebh
Bebh

4

Juttuun voisi lisätä maininnan, että Sailfishillä voi ajaa android-sovelluksia. Kyseinen ominaisuus nosti ainakin omaa mielenkiintoani Jollaa kohtaan huomattavasti.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

Ei mielestäni paha hinta. 399€ on keskiverto hinta ihan kilpailevilla spekeillä. Design näyttää ihan hyvältä myös.
Kenelläkään tietoa mikä on Estrade Display? Resoluutiosta ei ollut ainakaan mitään mainintaa.

Vastaa
jollasimuspessimus (vahvistamaton)

7

Näyttää hiton paksulta. Ensin katrselin että onpa suht ohut, mutta eipä siinä kuvassa ollutkaan musta & valkoinen selkämykset vastakkain, vaan 1 jolla valkoisella takakannella. Outo rakokin jää siihen kuoren ja etuosan väliin..

Vastaa
Blöödi (vahvistamaton)

10

No mitä nyt tuommosesta sivukuvasta arvioisin(pikseleistä laskemalla xD) niin se paksuus on n. 9 mm eli ei kovin paksu ole. Tuo kaksiosasuus saa sen ehkä näyttämään aika paksulta kuvissa. Veikkasin siis luurin pituudeksi 135 mm kun on tuon näytön ylä- ja alapuolella aika paljon tyhjää...

Vastaa
pilkunnus (vahvistamaton)

11

Näytön pinta-ala nyt tuskin on 4,5 tuumaa. Lienee kyse halkaisijasta.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Ehkä tämä eka sinänsä ok-luuri ei ole se point,vaan purjekalakäyttiksen esittely yleisölle on. Suotuisassa tuulessa voi purjejollakin plaanata.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

14

Oletettavasti tuohon saa myöhemmin näppäimistön "takakuorena". Jos näin on, voin melkein leikkiä kiinnostunutta.

Periaatteessa ei tarvitsisi edes tyytyä pelkkään näppäimistöön, vaan tuo takakuoressa toiminnallisuutta - konsepti mahdollistaisi esim. kunnon ristiohjaimen, jonka voisi sitten vaihtaa pois kun sitä ei enää tarvita.

Vastaa
Nozu
Nozu

15

Käyttis kiinnostais, mutta Noten suurempaan näyttöön tottuneena en voi vaihtaa pienempään. Toivottavasti markkinoille tulee joskus Notelle kilpailijoita...

Vastaa
Ranvier
Ranvier

18

@17: Tällä hetkellä isoa luuria ei voi oikein saada mulla käyttöjärjestelmällä ku Androidilla. Tosin eiköhän niitä isoja luureja ala sit tulemaan jossakin vaiheessa sekä Sailfishillä että WP:llä. :)

Vastaa
nokiaworld
nokiaworld

19

vähä kopiota nokin muodosta mutta pari miinusta on se että näyttö reakoi vain silloin kun pyyhkäisee koko näytön mitan puhun nytten aloitus näytöstä ja muista aloitukseen liittyvistä asioista ehkäpä näyttöä muutetaa ennen kunnun versiota mikä tulee kauppoihin tämä suunnittelu virhe vei halut ostaa jollalta puhelinta mutta yrityksessä on ideaa muttei minuun iske nokia se paras selviytyjä on jollalla on hyvin pienet mahdollisuudet päästä koville markkinoille missä surfailee vahvasti nytten apple samsung nokia htc ja nexus ja sony nokian ohipääseminen on todella rankka saavutus ottaa huomioon että nokia myin 3kk 5.9 milj lumia puhelinta ja noussu 3 ekosysteemiksi usa:ssa pahdollisuudet ovat pienet ja luulempa että kun jolla kasvaa se kokee nokia kohtalon pahempana kuin koskaa joku ostaa sen ja luulempa että se on nokia

Vastaa
Aksa74
Aksa74

21

@20 & @19 Yleensä en pidä kielipoliiseista näillä forumeilla ku omakin kirjotus on välillä sitä sun tätä mut nyt oikeasti oli jo vaikeuksia paikkapaikoin hahmottaa et mitä kirjottaja tahtoi sanoa. Mutta toi sanomakin oli outo, koska en näe itse kyllä et Nokia ois mistään selvinnyt jos micro$oft ostaa konkurssiin menossa olevan entisen "kansallisylpeytemme". Eikös tää Jolla ollu Nokialta lähteneitten / erotettujen työntekijöiden perustama yritys jossa käytetään Nokian hylkäämiä edistyksellisiä matkapuhelintekniikoita joista Nokialla kerettiin julkaisemaan N9 ennen Microsoftin vallankaappausta, toi Sailfish OS:han pohjaa käsittääkseni juuri Nokialla kehitettyyn MeeGoon? Itse ostan Jollan vaikka kannatuksen vuoksi, koska mielestäni siinä matkapuhelinten kehitys menee hyvään suuntaan sekä matkapuhelimen rautatason konseptina että linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä. Eli puhaltakaamme tuulta Jollan purjeisiin, jos jokainen suomalainen näin alkuun ostaisi Jollan niin meillä ois taas toivoa saada Suomalainen älypuhelinvalmistaja kisaan mukaan ;) (Sitäpaitsi se olisi mediaseksikäs tempaus jos jokainen suomalainen linnatuomion uhalla velvotettas ostamaan Jolla :D )

Vastaa
JollaLumia @ (vahvistamaton)

22

@20 Nyt kannattaa pitää jalat maassa,ettei tule karvas takaisku!!. =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja