Samsung Galaxy Note7 julkaistiin: Huippuälypuhelin iirisskannerilla

Sami Koivunen
2. elokuuta, 2016 18:23

Samsung on tänään esitellyt Galaxy Note7 -huippuälypuhelimen Unpacked-tapahtumassa.
Täysin uutena ominaisuutena Note7:ssä on iirisskanneri, jonka avulla käyttäjä voi avata puhelimen lukituksen tai hyväksyä Samsung Pay -maksuja. Puhelimesta löytyy tuttuun tapaan myös sormenjälkilukija.
Sivunäytöllisen Galaxy Note7:n rakenne koostuu metallista ja lasista, jonka ansiosta muistuttaakin läheisesti aiemmin tänä vuonna julkaistua Galaxy S7 edgeä. Kookkaan älypuhelimen ulkoiset mitat ovat 153.5 x 73.9 x 7.9 mm ja painoa laitteella on 169 grammaa.
5,7 tuuman QHD Super AMOLED -näytöllä varustettu Note7 sisältää Samsungin oman Exynos 8893 -järjestelmäpiirin, joskin Yhdysvalloissa myyntiin tulevasta mallista löytyy Qualcomm Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri. Piirit edustavat odotetusti markkinoiden terävintä huippua. RAM-muistia puhelimesta löytyy neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Tallennustilaa voi halutessaan lisätä puhelimesta löytyvän microSD-korttipaikan avulla.
Note7:n kerrotaan olevan ensimmäinen Note-älypuhelin IP 68 -luokituksella varustettuna, jonka ansiosta puhelin kestää parhaimmillaan vettä puolentoista metrin syvyydessä 30 minuutin ajan. Puhelimesta löytyy lisäksi kookas 3500 milliampeeritunnin akku, Android Marshmallow -käyttöjärjestelmän versio 6.0.1, 12 megapikselin takakamera (f1.7) ja viiden megapikselin etukamera (f1.7).
Note7:n julkaisun yhteydessä esiteltiin myös uusi S Pen -kynä ja uusi versio Gear VR -laseista. Note7 tulee saataville Suomessa 2. päivä syyskuuta mustana, sinisenä ja hopeisena.


Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.