Kun kuusikaan gigatavua ei riitä: Kiinalaisvalmistaja valmistelee RAM-hirviön julkaisua?

Matti Robinson
13. elokuuta, 2016 20:25

Jokseenkin yllätyksenä voitiin pitää, kun alkukesästä OnePlus esitteli tämänvuotisen huippulaitteensa kuuden gigatavun RAM-muistilla. Erityisesti hintansa puolesta neljäkin olisi ollut tarpeeksi, mutta erityisesti Aasiassa uskotaan ilmeisesti isompiin RAM-palikoihin.
Sittemmin muun muassa Samsung on esitellyt liki tonnin hintaisen Galaxy Note7 -mallin, josta löytyy "vain" neljä gigatavua RAM-muistia – Kiinaan tosin on tiettävästi tulossa myös 6 gigatavun malli.
Nyt GizChina kertoo, että kiinalaisvalmistaja LeEco tuo markkinoille huippupuhelin Le 2s:n, jonka sisuksista löytyy peräti kahdeksan gigatavua RAM-muistia.
Huhutietojen mukaan laitetta ryhdittää myös mm. Snapdragon 821 -piiri, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,5 tuuman 2K-näyttö. Ominaisuudet ovat siis varmasti kunnossa, mutta liekö ylimääräisestä RAM-muistista on mainittavasti lisähyötyä. Valitettavasti laitetta ei todennäköisesti nähdä länsimarkkinoilla, ainakaan kovin laajamittaisesti, joten jäämme odottamaan muiden valmistajien vastausta.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.