Viranomainen paljasti iPhonen akkutiedot

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2016 7:25

Uusien iPhonien julkistustilaisuuksista Apple jättää joka kerta mainitsematta ainakin kaksi asiaa: puhelimien akun kapasiteetin sekä käyttömuistin määrän. Nämä kaksi teknistä tietoa kuitenkin selviää muita reittejä pitkin.
Käyttömuistin määrä selviää yleensä helposti esimerkiksi Geekbench-tuloksista. iPhone 7 Plus on jo testattu kyseisellä suorituskykyohjelmalla ja se kertoo laitteen muistin määräksi kolme gigatavua. iPhone 7 -sarjan puhelimien akun kapasiteetti on jäänyt tähän saakka vain huhupuheiden varaan.
Kiinan televalvonnasta vastaavalle viranomaiselle, TENAA:lle, jätettyjen dokumenttien tiedoista varmistuu kuitenkin myös akun kapasiteettitiedot. Dokumenttien mukaan iPhone 7:ssä käytetään 1960 milliampeeritunnin akkua ja iPhone 7 Plussasta löytyy 2900 milliampeeritunnin akkua. Akut ovat suunnilleen 10 prosenttia suurempia kuin iPhone 6s -sukupolven puhelimissa.
Vaikka puhelimissa käytetään vähävirtaisempia komponentteja kuin aiemmin, niin isommille akuille on kuitenkin tarvetta. Esimerkiksi näytön maksimikirkkaus on kasvanut 25 prosentilla, mikä tarkoittaa myös suurempaa virrankulutusta aurinkoisella säällä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.