Uuden iPhonen adapteri heikentää äänenlaatua, mutta huomaako sitä?

Matti Robinson
20. syyskuuta, 2016 19:25

Applen vähintäänkin kyseenalainen strateginen valinta kuulokeliittimen kanssa on puhuttanut monesta näkökulmasta. Mielipiteet ovat jakautuneet kahtia, mutta kuten usein käy, kritiikki on ollut se äänekkäämpi osapuoli.
Useimmat ovat arvostelleet Applea puhtaatsti käytännöllisyysnäkökulmasta eli Apple on tehnyt käyttäjien arjesta hankalampaa. Tämä tietysti siksi, että 3,5mm kuulokkeita käyttäessä tarvitsee nykyisin adapterin. Adapterissa on kuitenkin toinenkin potentiaalinen ongelma, äänenlaatu.
BGR:n mukaan saksalaislehden testissä (alkuperäiskielellä) adapteri onkin heikentänyt musiikin laatua, erityisesti korkeampilaatuisen 24-bittisen äänen kohdalla. Vaikka numerot näyttävät toteen epäilyt, niin ongelma ei ole suuri.
Arvioiden mukaan eron äänenlaadussa tulee huomaamaan ainoastaan, mikäli äänen lähtötaso on korkea ja kuuntelijan korva on erityisen harjaantunut. Valtaosan korvaan ero ei todennäköisesti kuulu.
Niinpä ongelmana voidaan edelleenkin pitää lähinnä ylimääräistä sovitinta, josta pääsee tietysti eroon vaikkapa Applen uusilla, langattomilla AirPodseilla. Tosin, niiden mukana voi tulla aivan uudenlaisia ongelmia.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.