Hissgate? Kuuletko iPhone 7:n hurinan?

Matti Robinson
21. syyskuuta, 2016 21:26

Ei Applen julkaisua ilman pientä polemiikkia. Näin on tietysti tapahtunut jo kuulokeliitännän osalta, jota on puitu joka suunnasta viimeisen kahden viikon aikana. Uudesta iPhonesta on kuitenkin löytynyt jotain muutakin valitettavaa.
Uusin ilmiö on saanut sittemmin tietysti oman nimensä, Hissgate, ja tämän ilmiön tunnistaa iPhone 7:stä kantautuvasta hurinasta tai huminasta. Laitteen suorittimien (tai muun laitteiston) rasituksesta johtuva, erittäin hiljainen, mutta monien mielestä erittäinkin huomattava, ääni on tallennettu useille videoille.
Yksi asiaan perehtyneistä on YouTube-kanava Unbox Theraphy, joka on laittanut uudet iPhonet sekä iPhone 6S:n mikrofonin alle. Mikäli videota kuuntelee kuulokkeet päässä ja vieläpä pistää hieman lisää volyymiä testijakson aikana, niin hurinan voi todellakin huomata.
Allekirjoittaneen korvaan videolla hurina kuuluu lähinnä iPhone 7 Plus -mallin ollessa mikrofonin alla.
Hurina tapahtuu ainoastaan, kun laite on kovassa käytössä ja kyse ei ole mitenkään ennennäkemättömästä ilmiöstä, mutta se on tietysti saanut uudenlaiset mittasuhteet Applen vuoksi. Vastaavanlaista hurinaa on voinut kuulla muidenkin valmistajien puhelimista jo kauan ennen iPhone 7:n julkaisua.
Kuuletteko hurinan, ja jos, niin voisiko tästä olla mielestänne tosiasiassa jotain haittaa esimerkiksi kuvatessa videoita?

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.