Räjähtäneistä Note7-laitteista kymmeniä vääriä hälytyksiä

Matti Robinson
23. syyskuuta, 2016 20:54

Samsung joutui kutsumaan alkukuusta takaisin noin 2,5 miljoonaa Note7-älypuhelinta ylikuumenemisen ja jopa räjähdysalttiuden takia. Ennennäkemätön laitteiden takaisinkutsu oli ainoa ratkaisu, kun kymmenet laitteet olivat syttyneet tuleen.
Hiljattain Samsung on saanut jo markkinoille uusia ja toimivia Note7-laitteita, mutta kalabaliikkia käydään yhä. Etelä-Koreassa Samsung on joutunut tarkempaan syyniin samaan aikaan kun Kanadassa vielä 30 prosenttia räjähdysaltiista laitteista on vielä palauttamatta.
Samsung on myös kertonut, että monet ilmoitetuista ongelmista ovat liioiteltuja. Itseasiassa täsmälleen 26 kappaletta raportoiduista ongelmatapauksista oli vääriä hälytyksiä, kertoo PhoneArena. Laitteissa ei ollut joko ongelmaa, raportoijaa ei saatu kiinni tai raportoija itse perui ongelmaraportin.
Ottaen huomioon, että jo alkukuusta ongelmia oli raportoitu yli 30 ja tämän jälkeen arvioit ovat liikkuneet lähemmän 100 laitteessa, niin ongelmia on todennäköisesti silti ollut enemmän kuin vääriä hälytyksiä. Todennäköisesti kuluttajat ovat yrittäneet hyväksikäyttää tilannetta onnistumatta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung akkuvika Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.