Uusi Google-puhelin purettiin, iPhonea hankalampi tapaus

Matti Robinson
21. lokakuuta, 2016 23:54

Google esitteli alkukuusta uuden Pixel-puhelimen, jonka on tarkoitus korvata Nexus-laitteet. Kyseessä on ensimmäinen Googlen oma älypuhelin, joiden valmistajana ei toimi, jokin muu Android-valmistaja.
Miten Googlen kädenjälki näkyy sitten laitteessa itsessään. Ainakin Pixelin tekniikka on kohdillaan, sillä siinä on väitetysti älypuhelinmarkkinoiden paras kamera sekä huipputehokas uusi Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Laitteiden rakennetta puolestaan on nyt arvioinut iFixit.
Vaikuttaa siltä, ettei Google ole tehnyt laitteen purkamisesta ainakaan kovin helppoa, sillä iFixit on arvostellut sen purkamista melko kovin sanankääntein. Sen käsittelyssä ollut Pixel XL ei auennut aivan yhtä helposti kuin iPhone 7, vaikka rakenteessa oli otettu kovasti mallia Applelta. Lopulta tulokseksi annettiin 6, kun samalla asteikolla (yhdestä kymmeneen) iPhone 7 sai seitsemän pistettä.
Purkamisen yhteydessä opittiin kuitenkin uutta myös komponenteista. Pixel XL:n 5,5 tuuman AMOLED-näyttö, RAM-muisti sekä flash-muisti on Samsungin valmistamia, akku puolestaan (onneksi Samsungin sijaan?) HTC:ltä, joka on koonnut myös kyseiset laitteet.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.