Reuters: Google uudistaa sovelluskauppaa, luottaa tekoälyyn

Matti Robinson
3. marraskuuta, 2016 21:52

Voisi kuvitella, että Googlen ylivoima älypuhelinalustoissa tarkoittaisi hurjia rahavirtoja Mountain View'n suuntaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, ainakaan sillä skaalalla kuin luulisi.
Sovelluskauppojen rahasta nimittäin 65 prosenttia suuntaa Applen Cupertinoa kohti, vaikka Googlen kaupasta ladataan yli 70 prosenttia sovelluksista. Reuters kertookin, että Google on panostamassa kovasti sovelluskaupan uusimiseen.
Tämä tarkoittaa erityisesti koneoppimisen käyttämistä paremmissa hakutuloksissa, helpompien työkalujen tuomista sovelluskehittäjille ja nopeampaa sovellusten lisäysprosessia. Androidilla panostetaan kovasti myös pelaamiseen, joka on kasvanut merkittävämmäksi tulonlähteeksi.
Hiljattain Apple on parantanut sovelluskehittäjien tilannetta ja tarjoaa parempia osuuksia tuotoista. Lisäksi monet kehittäjät ovat nähneet App Storen helpompana alustana, kun Googlem ratkaisu on monimutkaisempi.
Tähän viittaa myös sovelluksia alustalta toiselle porttaava James Knight, joka Reutersin haastattelussa kertoo, että ongelmana on tällä hetkellä myös, että muutamat sovellukset vievät valtaosan pelaajista. Tähän ongelmaan Googlella ratkaisua haetaan erityisesti tekoälystä.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.