Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muistatko vielä tämän kilpailuasetelman älypuhelimissa? Voi kuinka tilanne on muuttunut

1
Matti Vähäkainu

Muistatko vielä tämän kilpailuasetelman älypuhelimissa? Voi kuinka tilanne on muuttunut
Aika kultaa muistot, mutta jotkin asiat olivat vain ennen paremmin. Yksi näistä asioista on kilpailutilanne älypuhelinmarkkinoilla. Muistatko vielä ajan, kun markkinoilla oli maailmanlaajuisesti neljä älypuhelinalustaa yli 10 prosentin osuudella?

Tuo aika ei ollut edes kovin kauan sitten, vaan vuonna 2011 meillä oli vielä tilanne, jossa Nokian, Googlen, Applen ja RIM:n älypuhelinalustat kilpailivat keskenään tiukasti. Yhdelläkään ei ollut yli 50 prosenttia markkinoista, vaikka Google alkoikin kasvattaa johtoaan vakuuttavasti.

Nyt tilanne on karannut käsistä ja kaksi mainituista on tippunut pois pelistä. Tuohon aikaan marginaalissa ollut, mutta vahvaksi tulevaisuudessa ennustettu Microsoftikaan ei koskaan lähtenyt lentoon. Niinpä tämän päivän lukemat kertovat, että maailman viime neljänneksellä myydyistä älypuhelimista 88 prosenttia on Googlea ja 12 Applea. Kuten tarkkaavaiset ja yhteenlaskutaitoiset huomaavat, niin jäljelle ei jää paljoa. Tarkalleen pyöristyksen väliin muille alustoille jäi – wait for it – 0,35 prosenttia!


Tokihan alustamarkkinoilla on tapahtunut paljon hyvää. Syystäkin Android on noussut yhä suuremmaksi alustaksi, sillä onhan Google tehnyt esimerkillistä työtä monella saralla. Apple tosin ei ole tietysti voinut vastata näihin lukemiin, koska alusta rajoittuu omiin laitteisiin, mutta se tekee yhtiölle enemmän voittoa tällä strategialla. Tämä ei silti poista tosiasiaa, että kilpailua olisi kiva nähdä. On vain vaikea kuvitella miten kolmas osapuoli onnistuisi muuttamaan tilanteen.

Onneksi Googlen alustan avoimuus on mahdollistanut useiden valmistajien erilaiset näkemykset, mutta ei sekään ole tulevaisuudessa aivan taattua.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Abcabc375
Abcabc375

1

Itse ainaki ennustin jo viisi vuotta sitten ettei windows phone tule menestymään. Syitä siihen on monia, suurin niistä sana windows. Sama homma symbianin kanssa, syynä tähän myöskin yksi sana: nokia.

Missä mahtaa olla kyseisten käyttisten/merkkien toitottajat... kjeh kjeh..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja