Vuoto kertoo tulevan iPhonen valtaisasta uudistuksesta

Matti Robinson
16. helmikuuta, 2017 21:04

Kiinalaisvalmistaja Xiaomin viime vuoden Mi Mix -puhelin aiheutti niin suuren reaktion arvostelijoissa, että tämän vuoden huippumalleista odotetaan pääasiassa vain yhtä asiaa. Ehkä kyse ei ole pelkästään kiinalaispuhelimen vaikutuksesta, mutta melko suurella varmuudella voidaan sanoa, että vuoden 2017 kuumin juttu ovat koko etupaneelin kokoiset näytöt.
Jo nyt tiedämme, että LG esittelee tulevaan G6-huippumalliin nk. FullVision-näytön, joka jättää vain pienet reunukset ympärilleen. Samanlaista ratkaisua odotetaan myös Samsungin hieman myöhemmin keväällä saapuvalta Galaxy S8:lta.
Nyt uudet vuodot vahvistavat myös huhuja, että tähän joukkoon liittyy myös Apple, jonka väitetään esittelevän kenties sekä iPhone 7s että iPhone 8 -malleja. Jälkimmäinen olisi niin suuri mullistus edeltävän vuoden iPhone 7:stä, että se saisi siis oman numeron.
Näistä uudistuksista tärkein olisi tunnetun KGI Analyticsin Apple-analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan liki koko etupaneelin kattava 5,15 tuuman näyttö. Koko pysyisi samana edellisvuoden mallista ja näytön alla olisi uusi funktioalue, joka saattaisi mukailla uuden MacBook Pron Touch Baria.
Kuo epäilee, että Apple poistaa siis kotinäppäimen ja sen mukana tulleen Touch ID -sormenjälkilukija iPhone 8:sta. Tilalle tulee puolestaan kasvontunnistus. Vaikuttaisi kuitenkin omituiselta, että Apple poistaisi Touch ID:n, joka on erittäin toimiva ja kovasti käytetty ominaisuus. Niinpä huhut kannattaakin ottaa melkoisella varauksella.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.