Apple voi joutua julkaisemaan ennätyksellisen kalliin iPhonen vajaavaisena

Manu Pitkänen
12. heinäkuuta, 2017 8:47

Ensi syksynä esiteltävästä iPhone 8:sta on povattu ennätyksellisen kallista, mutta vastineeksi saa myös edistyksellisempää tekniikkaa, josta muut iPhone-omistajat voivat vain haaveilla. Valitettavasti iPhone 8 tullaan ehkä julkaisemaan puutteellisena.
Fast Companylle puhuneen lähteen mukaan Applen iPhone 8 -kehitystiimi on alkanut panikoida uusien ominaisuuksien kanssa, koska niitä ei olla saatu toimimaan halutulla tavalla määräaikaan mennessä. Harmaita hiuksia Applen ohjelmistoinsinööreille aiheuttaa iPhone 8:aan suunniteltu langaton lataus sekä 3D-etukamera.
On hyvin todennäköistä, että molempien ominaisuuksien rauta tullaan sisällyttämään iPhone 8:aan, mutta ne ohjelmistollisten puutteiden takia tule toimimaan heti, vaan niiden aktivoimiseksi pitää asentaa myöhemmin julkaistava ohjelmistopäivitys. Fast Companyn mukaan sekä langattoman latauksen että 3D-kameran rauta toimii kuten on odotettukin, mutta ohjelmistoa ei olla saatu toimimaan tarpeeksi luotettavasti.
iPhone 8 on ollut ongelmallinen puhelin Applelle muiltakin osin. Laitteeseen on tulossa koko etupuolen kattava OLED-näyttö, minkä takia yhtiö on joutunut miettimään sormenjälkilukijalle uutta paikkaa. Ensisijainen vaihtoehto on integroida se näyttöön, mutta se ei ole ollut mikään läpihuutojuttu, vaan Apple on joutunut harkitsemaan Touch ID -sensorin sijoittamista Android-tyyliin puhelimen takapuolelle. Fast Companyn mukaan on todennäköistä, että sormenjälkilukija tulee olemaan iPhone 8:ssa näytössä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iOS 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.