Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuinka paljon olisit valmis maksamaan iPhonesta? Apple testaa kipupistettä

8
Manu Pitkänen

Kuinka paljon olisit valmis maksamaan iPhonesta? Apple testaa kipupistettä
Tämän vuoden syksy tulee olemaan älypuhelinrintamalla sikäli poikkeuksellinen, että Applelta ei nähdä yhtä tai kahta uutta puhelinta, vaan peräti kolme iPhone-mallia. Tuoteperheen uusimmalla lisäyksellä Apple saattaa testata kuinka paljon kuluttajat ovat todella valmiita maksamaan uudesta älypuhelimesta.

Applen iPhonet ovat olleet aina kalliita, mutta siitä huolimatta niiden suosio on 10 vuodessa kasvanut täysin omaan mittaluokkaansa. Kuten Apple-bloggaaja John Gruber kirjoituksessaan huomauttaa, ennennäkemätön suosio on aiheuttanut myös erään strategisen ongelman Applen tuotekehitykseen: Uusimmasta iPhonesta ei voida tehdä niin edistyksellistä kuin ehkä haluttaisiin.

Ongelma kumpuaa siitä, että Applen pitäisi pystyä hyödyntämään täysin uusia teknologioita sellaisessa volyymituotteessa, ettei komponenttien massatuotanto ole tarvittavassa mittaluokassa mahdollista tai se olisi aivan liian kallista. Ratkaisu tähän voisi olla uusi kokeellista teknologiaa sisältävä iPhone-malli, jonka hintakin olisi hurjasti korkeampi kuin kahdessa muussa uudessa mallissa.


Korkea hintaluokka vähentäisi sopivasti kysyntää, minkä lisäksi Apple pystyisi tuomaan edistyksellisiä laitteita ajoissa markkinoille. Mukavana bonuksena on tietysti myös tuotteen myymisestä saatava korkeampi marginaali. Samalla Apple pääsee testaamaan teknologiaa oikeassa tuotteessa ennen kuin sen käyttö ulotetaan alemman hintaluokan malleihin.

Apple on jo toiminut tällä tavalla esimerkiksi iPhonen Plus-versioiden kohdalla. Sen kautta iPhoneihin on tuotu optinen kuvanvakain sekä kaksoiskamerajärjestelmä. Ensi syksynä esiteltävän iPhone 8:n erikoisuutena voi olla kehyksetön AMOLED-näyttö, johon on lisäksi integroitu sormenjälkilukija.

Se mihin haarukkaan iPhone 8:n hinta lopulta asettuu, on täysin spekulatiivista. John Gruber itse arvioi hinnan olevan 1200 dollarin paikkeilla. Tällä hetkellä 256 gigatavun iPhone 7 Plus maksaa 969 dollaria.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Sanoisin, että minkä tahansa iOS:sän tai Androidin sisältämän luurin kipupiste on ainakin itsellä (varmaan monella muullakin) Siinä noin tuhannen euron +-1000€ rajapyykissä. En missään seksuaalisessa olosuhteessa maksaisi (vaikka rahaa olisikin) enenpää kuin 1200€. Silloinkin pitää olla jo kaikin puolin paras laite mitä saa (tollakin hinnalla saat jo nyt hyvän pelikoneen).

Vastaa
Dafly
Dafly

2

En maksaisi mitään omenalahkoon kuulumisesta. Applen suljetut tuotteet, käytettävyys voisi olla parempi (esim. N9:n swipe-käyttöliittymä), pääsoin maksulliset sovellukset kaupassa, laitteita tuetaan virallisesti noin 3 vuotta ja ei ole saatavilla mitään yhteisen tekemiä ROMeja.

Vastaa
delic
delic

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

pääsoin maksulliset sovellukset kaupassa, laitteita tuetaan virallisesti noin 3 vuotta ja ei ole saatavilla mitään yhteisen tekemiä ROMeja.

IPhone 5s täyttää kohta 4 vuotta ja saa iOS11:n siinä on 5 vuoden tuki, sen luulisi riittävän.

ROMeilla ei leiki oikeen kukaan.

Ilmaisia sovelluksia aivan älyttömästi ja suurin osa muutenkin maksaa alle euron.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

En maksaisi mitään omenalahkoon kuulumisesta. Applen suljetut tuotteet, käytettävyys voisi olla parempi (esim. N9:n swipe-käyttöliittymä), pääsoin maksulliset sovellukset kaupassa, laitteita tuetaan virallisesti noin 3 vuotta ja ei ole saatavilla mitään yhteisen tekemiä ROMeja.

Yksikään android/MS laite ei saa niin pitkään päivityksiä kuin Applen puhelimet, tarkistas faktat :) Nokia N9:n meego on aika absurdi verrokki koska antiikkinen nykypäivänä kuin mikä.

Muutenkin aivan ohi aiheen oleva postaus...

Vastaa
SANDY950
SANDY950

6

Eihän 500€-600€ Iphonessa muu maksa kuin Applen logo (+50%)
Joten ei kiitos, Huawei on se johon rahani upotan ehdoton raja puhelimen hinnassa on 800€

Vastaa
toope
toope

7

Kipuraja varmaan 1500-1600€ riippuen mitä Apple tarjoaa uudessa puhelimessa.Nämä Applen puhelimet kestävät niin älyttömän monta vuotta että niihin voi laittaa vähän enemmän rahaa kuin muihin puhelimiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SeJotaEtTunne (vahvistamaton)

8

ehdoton max hinta olisi 1000e koska onhan se nyt tietenki kalliimpi kun iphone 7 plus koska kyseessä on juhlamalli mutta en oo valmis maksamaan kyseisestä puhelimesta 1000e enempää

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja