Apple esitteli kuukausimaksullisen pelipalvelun – Apple Arcaden

Manu Pitkänen
25. maaliskuuta, 2019 19:51

Kuukausimaksulliset palvelut ovat lyöneet läpi lähes kaikkialla, joten Applekin on kiinnostunut liiketoimintamallista. Se näkyi tämänpäiväisissä julkistuksissa: ensin Apple esitteli kuukausimaksupohjaisen aikakauslehtipalvelun ja sen jälkeen kuukausimaksullisen Apple Arcade -pelipalvelun.
Apple Arcarden ajatuksena on käytännössä auttaa maksullisten pelien pelikehittäjiä kilpailemaan tehokkaammin freemium-mallia käyttäviä pelejä vastaan. Freemium-pelien lataaminen ja pelaaminen on ilmaista, mutta käyttäjiltä nyhdetään rahaa peliä helpottavien ominaisuuksien hankkimisesta. Apple Arcadessa muutoin maksullisia pelejä voi pelata niin paljon kuin haluaa yhtä kuukausimaksua vastaan.
Arcadelle on varattu oma osastonsa App Storen alareunasta. Apple ottaa mukaan ainoastaan kokonaisia pelejä, joten ne eivät voi sisältää mikromaksuja tai mitään muuta maksullista sisältöä. Pelit toimivat offline-tilassa eikä peleihin ole piilotettu mainoksia. Apple Arcade tulee saataville syksyllä 2019 ja hintatiedot paljastetaan myöhemmin.
Lue: Applen rajaton pelipalvelu halpeni – Hinta putosi 60 euroon.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad Apple iPhone App Store Apple Apple Arcade
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.