Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan

Petteri Pyyny
19. toukokuuta, 2019 21:56

Google on keskeyttänyt kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Keskeytys koskee kaikkia laitteita ja ohjelmistoja, jotka eivät kuulu avoimen lähdekoodin alaisuuteen.
Päätöksen suorin ja välittömin vaikutus on se, että Huaweilla ei ole enää pääsyä Android-käyttöjärjestelmän päivityksiin. Tulevat Huawein puhelinmallit joita myydään Kiinan ulkopuolella eivät enää pääse lainkaan mm. Google Play-sovelluskauppaan eivätkä Gmail-sähköpostiin.
Huaweilla on edelleen pääsy niihin Androidin versioihin, jotka ovat puhtaasti avointa lähdekoodia. Mutta Google julkaisee Androidin lähdekoodia hyvin hitaalla tahdilla, joten Huawei joutunee siirtymään käyttämään vaihtoehtoisia Android-versioita. Google lopettaa myös kaiken teknisen tuen ja yhteistyön Androidin tiimoilta Huawein kanssa. Aiheesta uutisoi Reuters.
Päätös liittyy Yhdysvaltain Huaweille asettamiin sanktioihin, jossa yhtiötä epäillään vakoilusta Kiinan valtion hyväksi.
Päätös koskee myös Huawein omistamaa kakkosbrändiä, Honoria.
PÄIVITYS 20.5.2019: Google on vahvistanut nyt, mitä nykyisille Huawei (ja Honor) -käyttäjille tapahtuu päätöksen jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei vakoilu Kiina Yhdysvallat Google Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.