Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen

2
Manu Pitkänen

Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen
Kiinan ja Yhdysvaltojen käydessä ankaraa kauppapoliittista taistelua, Huawei on joutunut rintamalinjojen väliin pahemman kerran. Yhdysvallat on yrittänyt estää Huawein matkapuhelinverkkoteknologian käyttöä sen kumppanimaissa.

Viikonloppuna tuli ilmi, että Google on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön kiinalaisen Huawein kanssa. Kyse on valtavasta päätöksestä, sillä Huawei on toisiksi suurin Android-älypuhelinmerkki, joten yhteistyön katkeaminen vaikuttaa molempien yhtiöiden liiketoimintaan merkittävällä tavalla. Kuten aiemmin todettiin, Huawein joutuminen kauppaministeriön mustalle listalle tarkoittaa sitä, ettei Huaweilla ole enää pääsyä Googlen Android-käyttöjärjestelmään.

Huawei voi edelleen käyttää Androidin avoimen lähdekoodin versiota, josta on riisuttu Googlen palvelut, kuten Google Play -sovelluskauppa. Pääsy kielletään uusilta laitteilta.Google selvensi uutisen julkaisun jälkeen, että nykyisin käytössä olevilta Huawei-laitteilta ei katkaista pääsyä Google Play -palveluihin, vaan toiminnot pysyvät käytössä kuten tähänkin saakka. Myöhemmin kuitenkin selviää, mitä nykyisin käytössä oleville laitteille oikeasti tapahtuu. Voi olla, että ne menettävät sertifikaatin Google Playhin tai sitten pääsyä palveluihin ei haluta katkaista lainkaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
150 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (2)

Pepe52
Pepe52

1

Paljonkohan Apple on maksanut päätöksen taustalla oleville virkamiehille ja Rumpille, saadaan kätevästi pahin kilpailija pois markkinoilta. Varmaan Samsung seuraava, mitähän ne sille keksii!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.