Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen

2
Manu Pitkänen

Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen
Kiinan ja Yhdysvaltojen käydessä ankaraa kauppapoliittista taistelua, Huawei on joutunut rintamalinjojen väliin pahemman kerran. Yhdysvallat on yrittänyt estää Huawein matkapuhelinverkkoteknologian käyttöä sen kumppanimaissa.

Viikonloppuna tuli ilmi, että Google on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön kiinalaisen Huawein kanssa. Kyse on valtavasta päätöksestä, sillä Huawei on toisiksi suurin Android-älypuhelinmerkki, joten yhteistyön katkeaminen vaikuttaa molempien yhtiöiden liiketoimintaan merkittävällä tavalla. Kuten aiemmin todettiin, Huawein joutuminen kauppaministeriön mustalle listalle tarkoittaa sitä, ettei Huaweilla ole enää pääsyä Googlen Android-käyttöjärjestelmään.

Huawei voi edelleen käyttää Androidin avoimen lähdekoodin versiota, josta on riisuttu Googlen palvelut, kuten Google Play -sovelluskauppa. Pääsy kielletään uusilta laitteilta.Google selvensi uutisen julkaisun jälkeen, että nykyisin käytössä olevilta Huawei-laitteilta ei katkaista pääsyä Google Play -palveluihin, vaan toiminnot pysyvät käytössä kuten tähänkin saakka. Myöhemmin kuitenkin selviää, mitä nykyisin käytössä oleville laitteille oikeasti tapahtuu. Voi olla, että ne menettävät sertifikaatin Google Playhin tai sitten pääsyä palveluihin ei haluta katkaista lainkaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

Pepe52
Pepe52

1

Paljonkohan Apple on maksanut päätöksen taustalla oleville virkamiehille ja Rumpille, saadaan kätevästi pahin kilpailija pois markkinoilta. Varmaan Samsung seuraava, mitähän ne sille keksii!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.