Huawei vahvisti tiedot – Kehittää omaa sovelluskauppaa Google Playn tilalle

Manu Pitkänen
21. toukokuuta, 2019 21:40

Huawein EU-suhteita hoitavan Abraham Liu on vahvistanut aiemmin liikkuneet tiedot, joiden mukaan kiinalaisyhtiö olisi valmis siirtymään omaan käyttöjärjestelmään jos sen pääsy Googlen Androidiin häiriöityy.
Huawei käy lisäksi Googlen kanssa vuoropuhelua siitä, miten yhtiöt aikovat nykyisessä tilanteessa edetä. Huawei sai Yhdysvaltojen kauppaministeriöltä jo 90 vuorokauden poikkeusluvan julkaista päivityksiä laitteilleen. Elokuun 19. päivä päättyvällä poikkeusluvalla halutaan varmistaa, ettei matkapuhelinverkkoihin tai kuluttajien puhelimiin tule häiriöitä.
Liun mukaan kun pääsy Androidiin estyy, tulee Huaweille luonnollisesti eteen tilanne, jossa se joutuu pohtimaan tulevia valintojaan. Vahva vaihtoehto uudeksi poluksi olisi Huawein oma käyttöjärjestelmä sekä sen mukana toimitettava Huawein sovelluskauppa, josta kiinalaisyhtiö on jo käynyt keskusteluja eurooppalaisten operaattoreiden ja sovelluskehittäjien kanssa. Teoriassa on myös mahdollista, että Huawei käyttäisi toista ulkopuolista ohjelmistoa.
Huawein sovelluskaupan kompastuskiveksi voi kuitenkin muodostua se, ettei yhdysvaltalaisilla sovelluskehittäjillä ole lupaa julkaista ohjelmia siellä.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Google Android Huawei
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.