Huawei-paniikki iski Suomeen – Suomalaiset vaihtavat merkkiä

Manu Pitkänen
23. toukokuuta, 2019 18:13

Yhdysvaltojen lisättyä Huawein mustalle listalle, katkesi kiinalaisyhtiön kauppasuhteet yhdysvaltalaisten IT-jättien kanssa. Lisäksi muut teknologiayhtiöt ovat ilmoittaneet kauppasuhteiden katkaisusta, vaikka niiden päämaja olisikin muualla. Esimerkiksi brittiläinen ARM ei aio enää tehdä yhteistyötä Huawein kanssa.
Suomessa Huawein puhelimien epävarma tulevaisuus on näkynyt heti myynnissä. Suomalaisen operaattorin DNA:n toimitusjohtaja Sami Aavikko sanoo Kaupplehdelle, että tällä viikolla Huawein puhelinten myynti on pudonnut jopa puoleen totutusta. Kuluttajat ovat mieluummin vaihtaneet toiseen Android-valmistajaan, joka kykenee tarjoamaan ohjelmistopäivityksiä pidemmälle tulevaisuuteen.
Aavikon mukaan DNA tuskin tilaa Huawein uutuuspuhelinmalleja liikkeisiinsä. Kauppalehden mukaan myös Gigantissa ja Verkkokauppa.comissa on havaittu Huawein myynnin heikkenemistä.
Suomalaisella HMD Globalilla voisi olla nyt oiva tilaisuus lyödä rahoiksi Huawein epäonnella. Huawei nousi aikoinaan Nokian tilalle Suomen myydyimpien puhelinmerkkien kolmikkoon.
Huawein puhelimien lisäksi kauppasulku koskettaa myös Huawein Honor-sisarbrändiä.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa DNA Gigantti Verkkokauppa.com Huawei Honor Honor 20 Lite Honor 20 Pro Honor 20
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.