OnePlus ei poista vaatteiden läpi näkevää kameraa toiminnasta

Matti Robinson
19. toukokuuta, 2020 18:52

Kiinalaisen älypuhelinvalmistaja OnePlussan uusin lippulaivapuhelin toi mukanaan erikoisen ominaisuuden. Värifiltterikamera mahdollistaa erikoisia valokuvia, joilla pystyy näkemään tiettyjen materiaalien ja jopa kankaiden läpi.
Yhtiölle vuoti hiljattain tietoja, joiden mukaan kameralla otetut kuvat paljastavat enemmän kuin yhtiöllä oli varmasti tarkoitus. Testaajien mukaan kameralla otetut kuvat näkevät esimerkiksi tiettyjen muovien ja kankaiden läpi. Tätä ovat demonneet kenties tunnetuimmin Ben Geskin Apple TV -laitteella ja Unbox Therapy t-paidalla ja iPhone-myyntipakkauksella.
OnePlus päättikin poistaa Kiinassa omasta HydrogenOS:stä ominaisuuden kokonaan käytöstä, mutta pian raportoi, että kameran läpinäkemiskykyjä on hieman liioteltu, eikä näe tarpeelliseksi poistaa sitä käytöstä globaalista OxygenOS-käyttöjärjestelmästä, joka löytyy OnePlus-puhelimista täällä lännessä.
Muutoksia ominaisuuteen kuitenkin tulee seuraavassa päivityksessä, kun se julkaistaan. Siinä todennäköisesti muutetaan tiettyjen mustien materiaalien näkyvyyttä kuvassa, joten läpinäkyvyys poistuu, muttei vaikuta muihin värifiltterikameran valokuvausominaisuuksiin.
Tässä vaiheessa päivitykselle ei annettu vielä julkaisupäivää, mutta OnePlus työstää päivitystä saatavilla mahdollisimman pian. Päivityksen muista uudistuksista ei ole vielä kerrottu.


Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.