Telia panostaa uudempiin tekniikoihin - 3G-verkko suljetaan vuoden 2023 loppuun mennessä

Janne Yli-Korhonen
1. helmikuuta, 2021 12:57

Telia on tiedottanut sulkevansa 3G-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä. Päätöksen taustalla on teknologian uudistaminen, sillä 3G:n luopumisen myötä taajuuksia ja investointeja vapautuu 5G:lle ja muille uusille tekniikoille. Myös Elisa poistaa 3G-verkon käytöstä vuoden 2023 aikana.
"Teknologiat kehittyvät nopeasti. 5G-verkko on jo laajasti käytössä, 4G-puhe eli VoLTE on tuotu verkkoon ja esineiden internetiä palvelevat uudet tekniikat kuten LTE-M ja Narrowband IoT kattavat jo koko Suomen. Nyt on hyvä ajankohta saatella hyvin palvellut 3G-verkko kohti auringonlaskua", sanoo Telian teknologiajohtaja Jari Collin.
Verkon sulkemisen jälkeen 3G-puhelimet ja -liittymät toimivat edelleen gsm-verkossa. Datayhteydet edellyttävät käytännössä 4G-palveluihin siirtymistä.
"Autamme asiakkaitamme päivittämään palvelunsa parin vuoden siirtymäaikana heille parhaiten sopivalla tavalla. Mobiiliverkon aktiiviset netinkäyttäjät ovat jo suurelta osin siirtyneet 4G:hen ja 5G:hen, joten 3G:stä luopuminen ei muodosta isoa murroskohtaa mobiilipalveluiden kehityksessä", arvioi Collin.

Lue myös nämä
Tägit
Telia 5G 4G 3G Suomi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.