Elisa panostaa 4G- ja 5G-verkkoon - 3G-verkko poistetaan käytöstä vuoden 2023 aikana

Janne Yli-Korhonen

Elisa panostaa 4G- ja 5G-verkkoon - 3G-verkko poistetaan käytöstä vuoden 2023 aikana
Elisa panostaa jatkossa yhä vahvemmin 4G- ja 5G-verkkojen parantamiseen ja lisäämiseen. Elisan 5G-verkko toimiikin jo kymmenillä paikkakunnilla. Näiden myötä Elisa sulkee 3G-verkon kolmen vuoden kuluttua.

Elisan 3G-verkko pysyy asiakkaiden käytössä vielä vuoden 2023 loppuun saakka, jonka jälkeen 3G-verkosta vapautetaan taajuudet 4G-verkon käyttöön. Elisan mukaan 3G-verkon käyttö on erittäin vähäistä ja se laskee entisestään. 5G ja 4G sopivat myös paremmin nykypäivän käyttötarpeisiin.

"Mobiilidatan käytössä olemme maailman kärkeä ja datamäärät vain jatkavat kasvamistaan. On selvää, että meidän on siirrettävä kapasiteettia moderneihin verkkoihin ja vastattava näin asiakkaidemme tarpeisiin. 5G:n merkitys vain kasvaa tämänkin muutoksen myötä", Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Elisan mukaan 3G-verkosta luopumisen takia ei tarvitse vaihtaa puhelinta tai muuta laitetta, sillä vuoden 2023 jälkeen 3G:tä tukevat laitteet siirtyvät käyttämään automaattisesti 2G-verkkoa. 2G-verkon toiminta jatkuu ennallaan.Toisaalta laitteiden ikääntymisen myötä monille tulee ajankohtaiseksi päivittää laite. Tätä varten Elisa ilmoitti hyvissä ajoissa 3G-verkon sulkemisesta.

"Haluamme varmistaa, että asiakkaillamme, joilla on vain 3G-verkossa toimivia laitteita käytössään, on hyvin aikaa varautua muutokseen. Ennakoimme, että pitkän siirtymäajan vuoksi vuoden 2023 jälkeen enää hyvin pienellä osaa asiakkaistamme on vain 3G-verkkoa tukeva laite käytössään, koska monien laitteiden elinkaari päättyy joka tapauksessa ennen muutaman vuoden päästä tapahtuvaa muutosta", Elisan Yritysasiakkaat-yksikön Viestintäpalvelut-liiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Niemelä toteaa.

Lisätietoa muutoksesta saa tästä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.