Applen patentti paljastaa: Tällainen on tulevaisuuden iPhonen lataus - muisto vanhasta MacBookista

Petteri Pyyny
3. maaliskuuta, 2021 17:11

Applen saama patentti Yhdysvalloissa saattaa kertoa sitä, miten yhtiö aikoo jatkossa hoitaa iPhonen latauksen.
Apple on suhtautunut nihkeästi ajatukseen USB-C -liitäntään siirtymisestä iPhone-latureiden osalta ja yhtiön iPhone 12 -mallisto toikin tarjolle jo MagSafe-latauskuoria, joilla puhelin latautuu takalevynsä kautta.
Uusi myönnetty patentti kuitenkin kuvailee visiota, jossa muinaisissa MacBookeissa 2000-luvun alkupuolelta tuttu johtolataus tekisi tiensä iPhoneen. Patenttihakemuksen mukaan latausjohto kytkeytyisi puhelimen alareunaan, kuten nytkin, mutta fyysisen liitäntäreiän sijaan puhelimessa olisi vastakappaleena magneetti.
Idean nerokkuus tuli ilmi jo samaa tekniikkaa käyttävissä Maceissä: jos latausjohtoon kompastuu, ei laite lennä kaaressa lattialle, vaan ainoastaan heikohkolla magneetilla kiinni oleva johto irtoaa laitteesta.


Kuva Yhdysvaltain patenttiviraston palvelusta


Myönnetty patentti ei tietenkään vielä tarkoita sitä, että ratkaisu olisi tulossa jo syksyksi odotettavaan iPhone 13-mallistoon, mutta antanee osviittaa Applen ajatuksista latauksen suhteen. Yhtiön nykyisin käyttämä Lightning-latausjohto on ollut käytössä jo vuodesta 2012 saakka, joten aika muutoksille voi olla hyvinkin käsillä.

Lue myös nämä
Tägit
mobiililaturi Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.