112 Suomi -sovelluksen kautta voi nyt tehdä matkustusilmoituksen

Janne Yli-Korhonen
20. elokuuta, 2021 12:10

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -mobiilisovellus on saanut uuden palvelun matkaajille.
17. elokuuta alkaen sovelluksen valikoimaan on lisätty ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palvelu. Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa.
Matkustusilmoituksen voi sovelluksen lisäksi tehdä myös verkossa https://matkustusilmoitus.fi/.

"Matkustusilmoituksen avulla ulkoministeriölle voi ilmoittaa tiedot ulkomaanmatkasta tai ulkomaille muutosta sekä yhteystiedot matkan aikana. Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä kaikille ulkomaanmatkoille ja erityisesti silloin, jos matkustaa riskialueille. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa. Näin voit tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseesi myös lähettämisen jälkeen", kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski.

Matkustusilmoituksen tekeminen onnistuu sovelluksella Palvelut-välilehdeltä kohdasta Muut palvelut.
112 Suomi -sovelluksella kerrotaan olevan lähes 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sovellus välittää automaattisesti sijainnin hätäkeskukseen hätäpuhelua tehdessä.
Kesäkuussa Kela ja Hätäkeskuslaitos aloittivat vuoden kestävän kokeilun, jossa hätätilanteessa oleva henkilö voi tehdä hätäilmoituksen suomalaisella viittomakielellä 112 Suomi -sovelluksen kautta.

Lue myös nämä
Tägit
Hätäkeskuslaitos mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.