Telian ja DNA:n Yhteisverkko rakentaa Ouluun kattavan 5G-verkon

Janne Yli-Korhonen
28. lokakuuta, 2021 17:15

Telian ja DNA:n yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy käynnistää kattavan 5G-verkon rakentamisen Oulussa marraskuun aikana. Yhteisverkko rakentaa Itä- ja Pohjois-Suomeen 5G-verkkoa kolmen vuoden ajan.
Sekä DNA:lla että Telialla on jo ennestään 5G-verkkoa Oulussa, mutta nyt siitä tulee selvästi kattavampi. Uuden 5G-verkon myötä myös alueen 4G-verkon kapasiteetti moninkertaistuu.
Marraskuussa rakentaminen alkaa seuraavilla alueilla:


Marras-joulukuussa rakentaminen jatkuu seuraavilla alueilla:


Rakentaminen Oulun alueella aloitetaan 4. marraskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 23. joulukuuta 2021.
Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin.

Vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3.5 GHz -taajuudella toimivaa 5G-verkkoa. Vaaleamman vihreällä alueella uusi verkko otetaan ensin käyttöön aiempaa parempana 4G -verkkona, ja 5G -osuus aktivoidaan hieman myöhemmin, arviolta vuoden 2022 alkupuolella. Kuva: Suomen Yhteisverkko.

Lue myös nämä
Tägit
Suomen Yhteisverkko 5G Oulu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.