Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomen Yhteisverkko ja Nokia yhteistyöhön - Nokia rakentaa 5G-verkon Pohjois- ja Itä-Suomeen

Janne Yli-Korhonen

Suomen Yhteisverkko ja Nokia yhteistyöhön - Nokia rakentaa 5G-verkon Pohjois- ja Itä-Suomeen
DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) on valinnut Nokian yhtiön 5G-radioverkkolaitteistojen sekä verkonhallinta- ja asennuspalveluiden toimittajaksi. Yhteistyön myötä Pohjois- ja Itä-Suomeen rakennetaan uutta 5G-verkkoa. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyy alkuvuonna 2021.

"5G-verkko saadaan nyt tuotua kaikkialle, missä meillä on tukiasemapaikkoja. Tämä parantaa selvästi tietoliikenneyhteyksien saatavuutta ja nopeutta Pohjois- ja Itä-Suomessa", kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

Nokia vastaa verkkoinfrastruktuurin uudistamisesta ja tarjoaa verkon ylläpito-, valvonta- ja asennuspalvelut.

"Olemme ylpeitä siitä, että SYV valitsi meidät yhteistyökumppanikseen uudistamaan verkkonsa ja rakentamaan perustan tuleville 5G-palveluille. Tuotevalikoimamme tarjoaa ihanteellisen ratkaisun organisaatioille, jotka haluavat saada kaiken irti uusimmasta teknologiasta. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä SYVin kanssa ja auttaa heitä tarjoamaan DNA:n ja Telian asiakkaille parhaat mahdolliset 5G-yhteydet ja -palvelut Pohjois- ja Itä-Suomessa", kertoo Tommi Uitto, Nokian Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtaja.Verkon tukiasemat tulevat olemaan kokonaan uusia, joten 5G:tä voidaan toteuttaa kaikilla Telian ja DNA:n hallinnoimilla taajuuksilla vanhan verkon päälle lisättävän taajuuskaistan sijaan. Taajuuksien yhteiskäyttö mahdollistaa yhden operaattorin verkkoon nähden suuremmat tiedonsiirtonopeudet myös 5G:ssä, kuten se teki myös 4G:ssä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.