Pieni mutta kiva muutos: iOS 16 näyttää tilapalkissa akun varausprosentin

Janne Yli-Korhonen
8. elokuuta, 2022 22:58

Apple esitteli kesäkuussa iOS 16 -version, joka tulee näille iPhone-malleille syksyn aikana. Kesällä Apple paljasti version tuovan mukanaan muutamia merkittäviä muutoksia, kuten lukitusnäytön muokkaamisen.
Erilaisten betaversioiden mukana on puolestaan tuotu muita pienempiä lisäyksiä. Yksi tällaisista on akun varausprosentin näyttäminen iPhonen tilapalkissa, joka on nyt lisätty Beta 5 -versioon.
MacRumors kertoo, että akun varausprosenttia ei ole näytetty Face ID -teknologian omaavien iPhone-puhelimien tilapalkissa, koska tilaa ei ole ollut tarpeeksi.
iOS 16 -version myötä prosenttilukema lisätään tilapalkissa näkyvän akkukuvakkeen sisälle, josta akun tarkan varaustason näkee nopeasti. Aiemmin tuo lukeman on täytynyt katsoa puhelimen ohjauskeskuksesta.
Mikäli tuota lukemaa ei halua nähdä, sen voi laittaa pois akun asetuksista. Alhaisen virran tilan ollessa päällä akkukuvake muuttuu keltaiseksi.

Prosenttilukema näkyy tilapalkissa akkukuvakkeen sisällä. Kuva: MacRumors.


Lukema tulee saataville useimpiin näyttölovella varustettuihin iPhone-malleihin, mutta MacRumorsin mukaan iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 11 ja iPhone XR eivät tätä ominaisuutta saa. Näiden mallien tilapalkeissa ei tila ilmeisesti riitä.

Lue myös nämä
Tägit
akku Apple iPhone iOS 16
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.