Elisa: Euron veloitus sähköpostilaskuista lisättiin asiakkaiden omaksi parhaaksi

Petteri Pyyny
27. maaliskuuta, 2023 19:03

Teleoperaattori Elisa suututti asiakkaansa viime viikolla varsin perusteellisesti, kun yhtiö vaivihkaa alkoi perimään sähköpostitse toimitettavista laskuista 0,99 euron laskutuslisää.
Käytännössähän sähköpostiin laskutusjärjestelmän automaattisesti pyöräyttämä PDF-lasku ei Elisalle maksa sentin murto-osaakaan, joten ihmettely laskutusperusteista oli varsin kiivasta.
Elisa vastasi meille Twitterissä, perustellen muuttunutta käytäntöään.
Yhtiön mukaan taustalla on se, että sähköpostitse toimitettavat laskut tuppaavat unohtumaan asiakkailta ja sen lisäksi ne menevät helposti myös roskapostiksi sähköpostipalveluissa. Tämä aiheuttaa yhtiön mukaan "usein yhteydenottoja asiakaspalveluun ja ajanhukkaa asiakkaille". Luonnollisesti myös yhtiön asiakaspalvelun ylläpitämisen kulut kasvavat, jos laskujen perään soittelee tuhansia ihmisiä harva se viikko.

Näin ollen näihin perinteisiin laskutuksen toimitustapoihin liittyvät kulut myös kasvavat. Haluamme tällä muutoksella kannustaa asiakkaitamme muihin laskutustapoihin, joilla laskujen toimitusvarmuus on parempi. 3/3 /Jesse #elisasome

-- Elisa Asiakaspalvelu (@Elisa_aspa) March 25, 2023


Yhtiö tosin perii varsin herkällä kädellä myös myöhästymismaksuja viivästyneistä laskuista. Päivän hinnaston mukaan Elisa perii maksumuistutuksista 5 euroa.
Ainoat ilmaiset tavat Elisan laskujen saamiseksi ovat e-lasku, tekstiviestilasku sekä laskujen hoitaminen omatoimisesti OmaElisa -palvelun kautta.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.