1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kommenttini Saunalahden liittymistä

Viestiketju Saunalahti -osiossa. Ketjun avasi paapi 29.06.2013.

  1. paapi

    paapi Newbie

    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mielestäni Saunalahden liittymät ovat tällaiseen kotimaiseen peruskäyttöön sopivan hinta-ominaisuus-laatusuhteen omaavia liittymiä.
     
  2. _eemeli-

    _eemeli- Regular member

    Viestejä:
    558
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Olen aikalailla samaa mieltä. Ite olen ollut ainakin Saunalahteen hyvin tyytyväinen. Hinnoittelu on onnistunut siellä päässä ja rajaton netti on halpa (itselläni 4.95/kk).
     
  3. Datanen

    Datanen Guest

    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Tosin tämä voi muuttua lähitulevaisuudessa datan kulutuksen takia..
     
  4. TaioJ

    TaioJ Member

    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Meilläpäin on Saunalahden verkko varsinkin näin loma aikaan on aivan liian ruuhkainen. Ensimmäisen mokkulan kun vaihdoin Soneran kiinteän yhteyden jälkeen, oli se paljon Soneraa nopeampi. Nyt kun myydään halpaa dataa ja älypuhelimet ovat yleistyneet, ei riitä kapsiteetti enää. Verkko on kyllä laaja ja toimii kaikkialla missä liikun. Oikeaa 4G LTE:tä odottelen.
     
  5. JarskiN

    JarskiN Member

    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Asun maalla. Pienessä, mutta aktiivisessa Kukonharja-nimisessä kylässä. Kyläyhdistyksen avustuksella tänne saatiin valokuitu lähes joka taloon. Sen seurauksena myös mobiiliverkko ainakin Saunalahden liittymällä toimii myös datakäytössä paremmin kuin kaupungin keskustassa! Eri paikoissa ja eri aikoina Nettitutkalla mitatut tulokset ovat pääsääntöisesti olleet yli 5000 kbit/s usein lähempänä 10000 kbit/s.
     
  6. apek

    apek Regular member

    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Hyvin on Saunalahden liittymä toiminut jo useamman vuoden. Tietysti puhelimessa saisi netti olla vähän nopeampi, kun tällä hetkellä on vain puolen megan netti. Tosin suurimman osan ajasta puhelin on wlanin päässä.

    Ei vain kehtaa suurempaa nettiä ottaa, kun nykyinen liittymä maksaa yhden euron kuukaudessa ja jos haluaisi nopeampaa niin helposti kympin kuussa maksaisi. Eihän sekään toki paljoa olisi, mutta kun tälläkin on pärjännyt, niin mikä jottei.
     
  7. pasiham

    pasiham Newbie

    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lappeenrannan reuna-alueilla (Venäjän rajan suunnalla) mokkula ei tahdo pysyä nopeimmalla tasolla kaikilla keleillä. Toisinaan pitää asentaa pelkkä 2-g verkoksi. 1 megan nopeudet ovat mahdollisia vain hetkittäin. Lisäantennikin on käytössä. Tosin muilla operaattoreilla ei ole edes verkkoa jokapaikassa...
     
  8. squi

    squi Member

    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    13
    Itse juuri vaihdoin parin vuoden jälkeen DNA:lta Saunalahdelle. Suurin syy oli DNA:n 3G-verkon onneton peitto. Siinä missä Soneran/Elisan verkossa olevilla kavereille riitti 3G myös pohjoisen matkalla, niin DNA:n 3G-verkko kuului vaan aina kun autoiltiin vähän isomman taajaman läpi ja silloinkin vaan ihan keskustassa. Sama tilanne kun junailee pääradalla. DNA ei kuulu kun asemille pysähdyttäessä, kun Saunalahti kuuluu myös matkalla.

    Vaikka DNA mainostaa verkkoaan Suomen nopeimpana, niin eipä siitä juuri hyötyä ollut, kun suurimman osan ajasta tarjosi edge/gprs yhteyttä. Tähän mennessä olen ollut Saunalahteen ihan tyytyväinen. Luvattu nopeus (21 mbit/s) ei tietysti toteudu, mutta jos nyt muutamaan megabittiin pääsee, niin kyllä sillä jo Spotifya sun muuta käyttää.
     
  9. Reckliner

    Reckliner Member

    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Operaattorin vaihto edessä ( genomin mukaan yli viikko ilman toimivaa puhelinverkkoa on ok) , Saunalahti näyttäisi olevan varteenotettava vaihtoehto. Käyttö on kevyttä nettiä ja hieman puhetta.
     
  10. Siggy

    Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    18
    Tässä Saunalahden liittymiä tarkastellessa huomasin, että mikäli sitoutuu 24 kuukaudeksi Saunalahden asiakkaaksi on Mobiililaajakaista 4G Super (100mbit) halvempi kuin Mobiililaajakaista 4G (50mbit). Ensin mainittu kampanjahinnalla 14,90e/kk ja jälkimmäinen, ei-määräaikainen 19,80e/kk.

    Noihin ei tietysti hirveästi kannata sijoittaa, jos puhelimesta ei LTE-tukea löydy.

    Itselläni on vanhahko Saunalahden mobiililaajakaista, jossa multiSIM. Sen saaminen uuteen liittymään lienee hieman vaikeampaa. Ehkäpä sitä vaihtaa ensi puhelimessa sitten 4G-liittymään. Puhepaketit sun muut on jäänyt aika vähälle tarkastelulle, kun valtaosa kuukausittaisesta puhelinlaskusta koostuu datapaketista, palvelunumeroista ja ulkomaanpuheluista.
     
  11. ArttuH5N1

    ArttuH5N1 Member

    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Minulla ei kauheasti ole Saunalahdesta sanottavaa, suuntaan tai toiseen. "Ihan OK". Mutta...

    5€ mikro-SIMin tilaamisesta? Painukaa suolla, senkin rotat! *sakset esiin*

    Ei muuta.
     
    Reckliner kiitti tästä.
  12. dRD

    dRD I hate titles Ylläpitäjä

    Viestejä:
    8,312
    Kiitokset:
    191
    Pisteet:
    143

    Elisan liikkeessä olen käynyt pariinkin Saunalahden liittymään vaihtamassa SIMmin microSIMmiksi ja ilmaiseksi ovat sen paikan päällä käteen lyöneet. Olisiko laskutus muuttunut hiljattain?
     
  13. apek

    apek Regular member

    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Kymmenen euroa maksoi microsimi muutama kuukausi sitten, kun saunalahdelta tilasin. Tämä siis, kun tilasin postiluukkuun asti. Tai ainakin omassa saunalahdessa oli hinnaksi ilmoitettu 10e, mutta en kyllä muista tuliko siitä edes mitään laskua. Luultavasti laskuttaneet normaalin laskun yhteydessä.

    Kallistahan se on ja liikkeessä olisi voinut ilmaiseksi saada.
     
  14. mrl586

    mrl586 Regular member

    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    On, nykyään sim-kortin vaihto maksaa viisi euroa.
     
  15. Taeco

    Taeco Active member

    Viestejä:
    483
    Kiitokset:
    134
    Pisteet:
    53
    Eikö voi vaan avata uuden liittymän, jonka avausmaksu taitaa olla 3€? Jos siis ei tahdo sitä simiä itse leikata:D
     
  16. ArttuH5N1

    ArttuH5N1 Member

    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    10€ maksaa, jos tilaa asiakaspalvelun kautta. Ovat kyllä pistäneet törkeät hinnat asiakaspalveluun, verrattuna OmaSaunalahteen. Ja OmaSaunalahdessakin on hinnat mielestäni naurettavat.

    Kehotan kaikkia leikkelemään. Jos minä, täysi tumpelo, onnistuin sen leikkaamaan niin, että se vielä pelitti, ei se voi olla kauhean hankalaa. Ja eihän se ollutkaan. Ensin yritin leikata millin tarkkaan, mutta kun vähän lueskelin, että mitkä osat siinä SIM-kortissa ovat niitä millä on "merkitystä", niin pistelin keittiösaksilla nips nips ja avot, toimiva microSIM, 0€.

    Sitten kulautin voitonriemuuni kaksi erikoisolutta, johon se 5€ säästö haihtuikin. Mutta, kyse olikin periaatteesta.
     
  17. apek

    apek Regular member

    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Niin siis OmaSaunalahdesta tilasin sen kortin, en asiakaspalvelusta ja maksoi 10e. Voi toki olla että hinnat on tippuneet, kun onhan tuosta tosiaan muutama kuukausi jo aikaa.
     
  18. cgr

    cgr Member

    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    *protip* Liikkeessä asioidessa kannattaa kysyä onko heillä pöydän alla leikkuria. ;)
     

Jaa tämä sivu