1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi valitsitte applen?

Viestiketju Apple -osiossa. Ketjun avasi hanki 22.06.2013.

?

Käytätkö iPhonea/iPadia?

  1. Kyllä

    10 ääntä
    47.6%
  2. En

    11 ääntä
    52.4%
  1. hanki

    hanki Regular member

    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Moi! Eli kysyin lähes samanlaisen kysymyksen android-foorumilla, mutta haluaisin kuitenkin kysyä vielä niiltä jotka käyttävät iPhonea tai padia, miksi käytätte ja miksi olette ostanut juuri applen älypuhelimen? Mistä antaisitte kyseisissä tuotteissa plussaa tai miinusta tai mitä parempaa niissä on kuin muissa älypuhelimissa teidän mielestä?
     
  2. hanki

    hanki Regular member

    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Ei tainnu linkki onnistua, miten sen laitan? :D
     
  3. dRD

    dRD I hate titles Ylläpitäjä

    Viestejä:
    8,312
    Kiitokset:
    191
    Pisteet:
    143
    Tableteissa käyttökokemus vie aikalailla satanolla Android-tarjontaa, sovellusvalikoima -- etenkin tableteille optimoituna -- on ihan ylivoimaisen laaja muihin verrattuna. Siinäpä ne, miksi tablettivalinnassa päädyin iPadiin, ideana ei olllut eikä ole, hommata tabletista läppärin korvaajaa, joten mikään säätö/virittely ei kiinnostanut sen suhteen pätkääkään.

    Ainoa mitä iOS:ään tablettipuolella haluaisin, olisi todella nopeasti vaihdettavat käyttäjätilit, kun pädi kuitenkin on useamman hengen käytössä olohuoneen sohvapöydällä lojuessa.
     
  4. Tcav

    Tcav Member

    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vaihdoin vuonna 2011 HTC Desirestä Apple iPhone 4:ään, koska Androidin jäätymiset ja tökkimiset alkoivat ärsyttämään. Nykyään Android on tosin myös mukavan sulavasti toimiva, kiitos project butterin. Seuraava puhelin on hyvin todennäköisesti Androidilla varustettu, tosin en usko pitkään aikaan tulevan mitään pakottavaa tarvetta hankkia uutta.
     
  5. Datanen

    Datanen Guest

    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Yleensä alle 200 euron Android luurit eivät ole niitä kaikista tehokkaampia. Eli tökkimistä voi hyvinkin esiintyä näissä. Mutta jos hintaluokka nousee 500-600 euroon niin silloin käyttö on jo sujuvaa.
     
  6. mrl586

    mrl586 Regular member

    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Eikö halvemmalla saa sujuvasti toimivaa Android-luuria?
     
  7. Datanen

    Datanen Guest

    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108

    Riippuu että mitä tekee puhelimella. Esim jos selaa nettiä tai pelaa pelejä niin alle 200 euron Android luurit eivät ole näihin niin hyviä muutamia lukuunottamatta.
     
  8. hanki

    hanki Regular member

    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Kyllä 200-300e puhelimella surffaa nettiä ja pelaa jotain pelejä. Eka coveri (siis kun en tiennyt että se ylirasittuu helposti) pyöritti ainakin näitä ihan peruspelejä (bike race, hcr jne.) Ja nykyään puhelimen hinta on 100-150e :eek:
    Puhelimessa ei kuitenkaan kannata kovin montaa sovellusta olla ettei pamahda :(
     
  9. Fulca87

    Fulca87 Member

    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    iPhone ja iPadin omistaja. Ja ihan tyytyväinen olen ollut.
    Tykkään nopeasta helppoisuudesta, eikä mitään vikaa ole tullut.
    En ole vielä kyllä Androidia päässyt kokeilemaan :D niin en osaa sanoa siihen mitään :D
    niin en sitten osaa kertoa kumpi se parempi oikein onkaan :D
     
  10. _eemeli-

    _eemeli- Regular member

    Viestejä:
    558
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Tablettina käytän iPadiä koska mielestäni tabletin on oltava nopea ja yksinkertainen. Tähän ei Android pysty. Joku Windows-tabletti pitänee kyllä katsastaa.
     
  11. mrl586

    mrl586 Regular member

    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Minun Android-tablettini (Cube U30GT-H) on varsin nopea ja varsin helppokäyttöinen.
     
  12. _eemeli-

    _eemeli- Regular member

    Viestejä:
    558
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Kyllä varmasti onkin, mutta itse en tykkää tabletissa niin laajasta muokattavuudesta.
     
  13. Datanen

    Datanen Guest

    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Mutta eihän sitä ole pakko muokata jos ei halua. Ja Nexus 7 on pysynyt riittävän nopeana jaopa kuukauden ajan ilman sammuttamista.
     
  14. hanki

    hanki Regular member

    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Varmasti saa yhtä nopeita, ellei nopeampiakin Androidilla varustettuja tabletteja.
     
  15. reimarla

    reimarla Member

    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aluksi vain wap-puhelin (Nokia), kunnes päätin vuosi sitten vaihtaa älypuhelimeen, ikää kun jo jonkin verran 50+, muutos ei ain ole niin helppoa ; operaattorilla oli kaksi vaihtoehtoa (Samsung ja IPhone), kaverilla oli IPhone4 ja kehui käytön oleva aloittelijalle helppoa. Operaattorin tarjous IPhonelle oli todella hyvä eli otin 24kk maksuajalla ja melkein ilmaisilla nettimaksuilla IPhonen. Käyttö on todella iisiä, kamera toimii kohtalaisesti eli jos tarvitsee nopeasti kuvaa, muutenhan se ei voita kunnon pokkareitakaan. Ilmaisia sovelluksia löytyy jonkinverran, mutta kaikki muu maksaakin...Muutaman kerran on seonnut eli resoluutio muuttunut niin että sammuta-valikosta näkyy muutama jättikirjain, aika räplääminen että saa sammutettua; sen jälkeen taas toimii, näytöt kun vievät virtaa, niin saa olla lataamassa aika usein ...Monella duunikaverilla taas on Samsungit ja kehuvat niitä....Ota niistä sitten selvää, taitaa olla aika makuasia....Ehkä kun soppari loppuu, niin kokeilee jotain muuta...
     
  16. SUPERHAMSTERI

    SUPERHAMSTERI Member

    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    18
    Aikoinaan ostin iPhonen heti ensimmäisenä päivänä kun se Suomeen tuli. Pari vuotta ehti olla kun vaihdoin Androidiin, mutta jumalaton pätkiminen pisti vaihtamaan leiriä. Nyt on jo toinen Windows Phone menossa.
    Muttamutta, sitten tuli tabin valinnan aika. Pitkään harkitsin Windows 8 -tablettia, mutta iPad vei voiton ainoastaan sovellusvalikoiman takia. Nexus 7 oli jo talossa, muttei Androidilla varustettua houkuttelevaa isompaa laitetta löytynyt. Samsungin vehkeet on aivan hirveän näköisiä.
    Pettymys oli suuri kun laite oli kädessä. Onko totta ettei mikään ole muuttunut sitten vuoden 2008?
    No, seuraavalla viikolla julkistettiin iOs 7, joka sinäänsä vastaa huutoon, mutta eipä tuo loppujen lopuksi suurempia muutoksia tuo. Sama ikoniviidakko siellä vieläkin on, eikä vieläkään voi tehdä kuin yhtä asiaa kerrallaan (chat yms)
    Mutta kyllähän tuo nopia ja kätevä vehje muuten on, mitäs muutakaan sitä voisi odottaa. Jossainhan rajoitusten täytyy näkyä. Mutta silti vielä paljon puuttuu.
     
    Mysticiza, _eemeli- ja Taeco kiittävät tästä.
  17. Mysticiza

    Mysticiza Regular member

    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    iPadin tosiaan pitäisi olla lähes tietokonetta vastaava laite, mutta kömpelö moniajo pilaa kyllä koko jutun sekä tietenkin huono mukattavuus. Kaduttaa kyllä itseänikin, etten valinnut Windows 8 Pro tablettia.
     
  18. k3ttu

    k3ttu Newbie

    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Talosta ei löytynyt pari vuotta takaperin yhtään Applen laitetta. Itseasiassa vihasin koko firmaa ja sen laitteiden käyttäjiä. Sokeita omenafaneja, pyh!

    Mutta sitten eräänä marraskuisena päivänä, päätin ostaa iPad2:n. Olin huomannut läppärin käytön ärsyttävän hankalaksi nettiselausta ajatellen. Ja iPad vei mennessään. Voi luoja kuinka helpoksi on asiat voitu tehdä. iPadin myin eteenpäin ja ostin Retina näytöllisen tilalle. Myöhemmin kun vanha HTC:n puhelin alkoi vetelemään viimeisiään, oli markkinoille tulossa iPhone5. Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä minkä ostan vanhan ja todella kehnon Androidin tilalle.
     
  19. Mysticiza

    Mysticiza Regular member

    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Kannettava on kyllä liikuttelemiseen kömpelömpi tapaus, mutta kaikissa toiminnoissaan Windowsilla (ja pikkasen halvinta mallia tehokkaampana) varustettuna vie kyllä iPadin, ainakin mun käytöllä.
     
  20. k3ttu

    k3ttu Newbie

    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ehkäpä siis sinun käytöllä. Onhan PC pirusti monipuolisempi, en sitä väittänytkään, mutta ihan perinteinen selaimen käyttö / twitter / facebook ja simppeleiden pelien pelaaminen on tällä niiiiiin kovin kätevää. Työn puolesta saa PC-raudan kanssa olla tekemisissä päivittäin, joten sitä ei kotona enää haluaisi tehdä ;)
     

Jaa tämä sivu