Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kirjoittaja

Petteri Pyyny

Työ ja ura

Työskentelen AfterDawn Oy:n toimitusjohtajana. Työtehtäviini kuuluvat normaalin yleisjohdon lisäksi myös useat tekniset toimenkuvat, kuten tietokantasuunnittelu, ohjelmointi, hakukoneoptimointi, jne. Lisäksi toimin välillä myös sisällöntuotannon apuna.

Olen toiminut AfterDawnin toimitusjohtajana täyspäiväisesti vuodesta 2004 lähtien. Tätä ennen olen urallani työskennellyt web developerina useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa yrityksissä. Tarkempi kuvaus työhistoriastani löytyy LinkedIn-profiilistani.

Osakeomistukset

Omistan 52,5% AfterDawn Oy:n osakekannasta. Tämä omistus on ainoa suora osakeomistukseni. AfterDawn yrityksenä ei ole osakkaana muissa yhtiöissä.

Omistan Nordean Selekta-eläkevakuutuksen kautta Nordean rahastoja. Eläkevakuutukseni kautta en omista lainkaan suoria osakeomistuksia, enkä myöskään voi vaikuttaa omistamieni rahastojen omistamien osakkeiden jakaumiin (ja epäaktiivisena sijoittajana en tällä hetkellä edes tiedä mihin osakkeisiin sijoitusteni rahastot ovat sijoittaneet).

Muut taloudelliset sidonnaisuudet

 • Omistan puoliksi Oulussa sijaitsevan omakotitalon, jossa itse asun. Kiinteistön käyttämä tontti on vuokratontti, tontin omistaja on Oulun kaupunki.
 • Minulla on em. kiinteistöön otettua asuntolainaa Nordeasta tätä kirjoittaessa jäljellä noin 70% kiinteistön ostohinnasta. Tästä lainasta oma osuuteni on 50%.

Järjestöjen jäsenyydet ja luottamustehtävät

En ole minkään järjestön jäsen. Kuulun yritykseni (AfterDawn Oy) kautta kuitenkin Suomen Yrittäjiin ja sen alueyksiköihin, eli Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjiin sekä Oulun Yrittäjiin. Olen poliittisesti täysin sitoutumaton.

Muuta taustaa

 • Molemmat lapseni harrastavat kilpaurheilua oululaisissa urheiluseuroissa. Näiden seurojen toiminnassa olen osaltani jossain määrin mukana, mutta sivustojemme aiheet hyvin harvoin koskettavat junioriurheilua, joten en katso olevani jäävi uutisoinnin osalta (näiden seikkojen vuoksi) juuri koskaan.
 • Avopuolisoni toimii toiminimellä yrittäjänä täysin teknologiaan liittymättömällä toimialalla (kauneus- ja hyvinvointipalvelut).
 • Opiskelen Oulun yliopistossa eMBA-kurssilla, tarkoituksenani valmistua kurssilta vuoden 2013 aikana. Kurssi on maksullinen, jossa EU, mukanaolevat kunnat sekä paikalliset yrittäjäjärjestöt maksavat opiskelustani n. 90%.
 • Kuulun Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon.
 • Kännykkä- ja mobiilidataliittymieni toimittaja on Saunalahti, maksajana AfterDawn Oy. Kiinteän laajakaistaliittymäni toimittaja on DNA, maksajana AfterDawn Oy.
 • Perheessäni on käytössä myös Soneran, DNA:n ja Saunalahden mobiililiittymiä, jotka maksan itse.
 • Perheessäni on tällä hetkellä käytössä seuraavat mobiilituotteet, joko yritykseni omistamina tai minun itseni/perheenjäsenteni omistamina: Nokia E7, HTC ChaCha, Sony Xperia Tipo, Nokia Lumia 610 sekä Apple iPad (4th gen) 16GB / 3G.
 • Käytössäni on neljä kannettavaa tietokonetta ja yksi pöytätietokone. Käyttöjärjestelmänä kolmessa tietokoneessa on Windows XP, kahdessa Windows 7. Pöytätietokone on ns. osista koottu, kannettavien tietokoneiden valmistajat ovat HP (2kpl), Toshiba ja Acer.
 • Lähes kaiken omistamani ja/tai käyttämäni elektroniikan olen arvostellut AfterDawnin omistamaan Edukas -hintavertailupalveluun.

Koko AfterDawnin toimitusjohtajakauteni aikana en ole saanut yhdeltäkään laitevalmistajalta tai palveluntarjoajalta omistukseeni tuotteita, palveluita, matkoja enkä muitakaan merkittäviä henkilökohtaisia taloudellisia etuja. Arvokkaimmat saamani liikelahjat ovat olleet suklaata, USB-muistitikkuja sekä joulukortteja. Kaikki testaamani ja arvostelemani laitteet olen palauttanut testausjakson päätyttyä takaisin testikappaleen toimittaneelle taholle.

Kirjoittajan uutisia