Nokia luottaa operaattoreihin tekstiviestihaavoittuvuuden estossa

4
Markus Lehtiniitty

Nokia luottaa operaattoreihin tekstiviestihaavoittuvuuden estossa
Nokia luottaa odotetusti operaattoreihin taistelussa viikko sitten julkisuuteen tullutta tekstiviestihaavoittuvuutta vastaan.

Curse of Silence -nimellä tunnettu haavoittuvuus Nokian tietyissä S60-alustalla varustetuissa älypuhelimissa mahdollistaa hyökkääjälle puhelinten tekstiviestitoimintojen lamauttamisen lähettämällä puhelimeen sopivasti muotoillun tekstiviestin tai tekstiviestejä, jotka sisältävät ylipitkän sähköpostiosoitteen.

Haavoittuvuus ei koske uusimmilla S60 3rd Edition Feature Pack 2 tai S60 5th Edition -alustaversioilla varustettuja puhelimia. Tarkemmat tiedot haavoittuvuudelle alttiista puhelimista, kuten myös siitä eroon pääsemisestä, löytyvät aiemmasta aihetta käsittelevästä uutisestamme.



Tietokone-lehti uutisoi maanantaina verkkosivullaan Nokian tutkivan tekstiviestihaavoittuvuutta.

Nokian pääasiallinen lähestymiskeino haavoittuvuuden leviämisen estämiseen vaikuttaa olevan yhteistyö operaattoreiden kanssa, raportoi hollantilainen Tweakers.net-sivusto. Nokia on pyytänyt operaattoreita estämään verkoissaan haavoittavien tekstiviestien kulun. Nokian mukaan ohjelmistopäivitykset puhelimiin eivät ole tarpeeksi tehokas keino, sillä kaikki käyttäjät eivät päivitä puhelimiaan.

Haavoittuvuus ei myöskään ole oikeasti monien mielestä niin vakava kuin millaiseksi se on paisutettu. Merkkejä haavoittuvuuden käyttöyrityksistä ei toistaiseksi ole ja haavoittuvuus ei sisällä minkäänlaista ansaintalogiikkaa hyökkääjälle. "Jotkut tietoturvayhtiöt kuitenkin näyttävät hyödyntävän tilaisuuden ja tekevät asiasta ison jutun", sanaili Nokian CDO-yksikön viestintäjohtaja Mark Durrantkin Tietokone-lehden haastattelussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
lol (vahvistamaton)

1

nokian puhelin, nokian alusta, nokian ongelma siis. onneksi Applen iPhonessa ei tämmöistä kuraa ole eikä Apple yritä sysätä ongelmiaan muiden hartioille vaan korjaa ne jos niitä on

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.