Logic Bolt - projektoripuhelin heijastaa jopa 64 tuuman kuvan

3
Markus Lehtiniitty

Logic Bolt - projektoripuhelin heijastaa jopa 64 tuuman kuvan
Mobiilialan vuoden starttaavat CES-messut ovat käynnissä tällä viikolla Yhdysvaltain Las Vegasissa. Tämä viikko on siis täynnä uusia julkiseen tietouteen tunkevia puhelimia ja yksi näistä Logic Bolt. Pienen ja melko tuntemattoman Logic Wireless -yhtiön Logic Bolt -puhelimen erikoisuus on sen sisältämä miniprojektori.

Projektori löytyy Boltin yläpäästä. Projektorin kerrotaan pystyvän heijastamaan 36-64 tuuman kuvan ja se tukee VGA-tarkkuutta (640x480 pikseliä). Logic Bolt itsessään ei ole aivan puhelinten pienimmästä päästä sillä sen mitat ovat 116 x 48 x 23 millimetriä. Vertailun vuoksi esimerkiksi Nokian perustason älypuhelimen N79:n mitat ovat 110 x 49 x 15 mm. Boltin kautta pystyy myös reitittämään sisältöä projektorilla näytettäväksi monista muista laitteista kuten vaikkapa pelikonsoleista.

Projektori on tietenkin Boltin kantava ominaisuus, mutta lisäksi laitteesta löytyvät 2,4 tuuman kosketusnäyttö, kolmen megapikselin kamera, GPS-paikannus, tuki neljälle GSM-taajuudelle, Bluetooth-yhteys, Word-, Excel- ja PowerPoint-dokumenttien katselutuki. Boltin akun kapasiteetti on 1800 mAh ja puheaikaa sille luvataan 2-3 tuntia. Projektorilla luvataan voitavan näyttää kaksituntinen elokuva yhdellä täydellä akunvarauksella.



Boltin luvataan tulevan Yhdysvalloissa markkinoille noin 600 dollarin hintaan ja operaattorisopimuksen kanssa laitteen tulee saamaan käteensä noin 100 dollarilla.

Tarkat ja hyvällä muistilla varustetut lukijamme voivat muistaa nähneensä uutisissamme jo aiemmin Logic Boltia muistuttavan puhelimen. Kyseessä onkin täysin sama puhelin, mutta tuolloin puhelinta kehitti vielä kiinalainen CKING-yhtiö, joka kuitenkin on nyt myynyt kaikki puhelimensa oikeudet yhdysvaltalaiselle Logic Wirelessille.

Myös Logic Wirelessin suunnitelmat jatkoon ovat jo tiedossa. Se aikoo myöhemmin tuoda markkinoille sekä GSM- että CDMA-verkoissa toimivan, videopuhelutuella, neljä kertaa kirkkaammalla projektorilla sekä Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen. Edellä mainitun kaltainen puhelin on tulossa markkinoille joskus tulevaisuudessa eli ei vielä aivan lähiaikoina.

Suurilta puhelinvalmistajilta, mahdollisesti lukuun ottamatta korealaisvalmistajia, tuskin nähdään projektoreilla varustettuja puhelimia vielä vuoden 2009 aikana. 2010 projektorit kuitenkin tulevat monien arvioiden mukaan jo laajemminkin mukaan puhelinmarkkinoille.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Diaz (vahvistamaton)

2

Mukava lisä tuo projektori, mutta se tuo puhelimeen aika paljon lisää paksuutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Makko (vahvistamaton)

3

Projektori on siisti mutta muuten näyttää melkosesti kinuskiroinalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.