Sekä Nokialta, Applelta että LG:ltä heikot puhelinluvut

6
Markus Lehtiniitty

Sekä Nokialta, Applelta että LG:ltä heikot puhelinluvut
Nokia, Apple ja LG kertoivat kaikki tänään vuoden 2008 viimeisen vuosineljänneksen tuloksistaan. Kaikkien tulokset olivat kokonaisuutena puhelinten osalta melko heikkoja ja myös osaltaan alle markkinoiden odotusten.

Nokian loppuvuoden tulos lähes puolittui verrattaessa viime vuoteen. Viimeisen neljänneksen osakekohtainen tulos ilman kertaeriä oli 0,26 euroa verrattuna viime vuoden 0,47 euroon, liikevaihtoa kertyi vain 12,7 miljardia euroa viime vuoden 15,7 miljardin sijaan ja liikevoittoprosentti putosi 16,7 prosentista 9,8 prosenttiin.

Myös Nokian markkinaosuus putosi loppuvuonna 37 prosenttiin viime vuoden 40 prosentista ja kolmannen neljänneksen 38 prosentista. Markkinaosuutensa älypuhelimissa Nokia arvioi tippuneen vain 31 prosenttiin. Nokia myi viimeisellä neljänneksellä 113,1 miljoonaa puhelinta. Myynti laski verrattuna kolmannen vuosineljänneksen 117,8 miljoonan puhelimen myyntiin. Nokian myymien puhelinten keskihinta laski kolmannen neljänneksen 72 eurosta 71 euroon.



Applen tulos puolestaan oli kokonaisuutena vahva hyvän iPod-myynnin myötä, mutta puhelin- eli iPhone-liiketoiminta tuotti pettymyksen. Apple myi vuoden viimeisen neljänneksen aikana 4,36 miljoonaa iPhone 3G:tä. Vuoden kolmannella neljänneksellä iPhone-myynti oli 6,9 miljoonaa kappaletta, tosin tällöin Apple kertoi luvun sisältävän kahden miljoonan kappaleen edestä varastojentäydennyksiä. Koko viime vuonna Apple myi yhteensä 13,7 miljoonaa iPhonea.

LG:n tulos puolestaan oli koko yhtiönkin osalta heikko, kuten myös puhelinliiketoiminnan tulos. LG:n toimittamien puhelinten määrä kuitenkin kasvoi kahdeksan prosenttia viime vuodesta ja oli 25,7 miljoonaa kappaletta. LG:n puhelimet kerryttivät noin kolmen miljardin dollarin liikevaihdon loppuvuonna, jossa oli kasvua 40,3 prosenttia vuodentakaiseen, mutta liikevoittomarginaali laski 8,8 prosenttiin. Tänä vuonna LG tähtää markkinaosuutensa kasvattamiseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

2

Mielenkiintoista että iPhonen myynti sakkas jo nyt noin rajusti.

Mahtaakohan LG:n tavoitteet toteutua?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikko (vahvistamaton)

3

Applen tavoite oli myydä 10 miljoonaa puhelinta, mutta he myivätkin 13,7 miljoonaa. Melkonen pettymys totta tosiaan!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

4

Mielenkiintoista että Apple myi yhtä mallia enemmän kuin Nokia koko E-sarjaansa. Varsinkin kun iPhone ei ole läheskään niin laajalti saatavilla kuin E-sarja ja on suuressa osassa markkinoita sidottu yhteen operaattoriin.

Mutta Applesta viis, Nokialla on nyt näytön paikka älypuhelimissa, markkinaosuus tippui pahasti. Jotain tarttis varmaan tehdä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ooepi (vahvistamaton)

5

Ihimiset ihmiset. Älkää itkekö, että aplle on paree ku nokia. Nokia osaa tehdä täydellisiä peruspuhelimia. Jos apple tekisi peruspuhelimen, niin en usko, että se yltäisi lähellekkään nokian tasolle. Mutta sen voin myöntää, että nokia voisi kylläkin jättää sen älypuhelimien teon muille yhtiöille.. Sitten kun ovat keksineet jonku symbianin tilalle, niin sitten voisi ruveta vasta myymään niitä älypuhelimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

6

Mikä niissä Nokian peruspuhelimissa on täydellistä paitsi operatiivinen tehokkuus, jonka ansiosta kate on kohdallaan?

Mutta mitä Appleen tulee on ajatusleikki aika tuhoontuomittu, sillä se ei tee peruspuhelimia nyt, eikä jatkossakaan. Toimitusjohtaja Tim Cookin lausunto eiliseltä (samaa on hoettu jo aiemminkin):

"We're not going to play in the low end [...] we'll let somebody else do that. Our objective is not to be the unit share leader in the cell phone industry. It's to build the world's best phones."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.