TomTom-navigointi tuli saataville iPhoneille

3
Markus Lehtiniitty

TomTom-navigointi tuli saataville iPhoneille
Navigointilaitevalmistaja TomTom on tuonut oman navigointisovelluksensa vihdoin saataville Applen iPhoneille App Storen kautta. Sovellusta voi käyttää joko iPhone 3G:llä tai iPhone 3GS:llä. Ensimmäisestä iPhonesta ei GPS-paikannusta löytynyt.

Luonnollisesti TomTomin sovelluksen tärkein ominaisuus on ääniohjattu käännös käännökseltä -navigointi. Sovelluksen tarkoituksena on vastata mahdollisimman pitkälle erillisten navigaattoreiden tarjoamia ominaisuuksia - mukana on muun muassa TomTomin IQ Routes -toiminto, joka ehdottaa muiden käyttäjien dataan perustuen järkevintä reittivaihtoa. Sovellusta voi käyttää niin näyttö pysty- kuin vaakatilassa ja se tukee myös "nipistämällä" toimivaa kartan lähentämistä ja loitontamista. Kokoa TomTom Nordicilla on 281 megatavua ja TomTom Western Europella 1,44 gigatavua.



Navigointisovellusten mahdollisuus avautui iPhonessa vasta iPhone 3.0 -ohjelmistoversion myötä. TomTomin ohella myös Navigon on tuonut oman Mobile Navigator -sovelluksensa jo App Storeen.

Hintaa TomTomin sovelluksella on Pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska) kartoilla (TomTom Nordic) 69,99 euroa ja Länsi-Euroopan kartoilla (TomTom Western Europe) 99,99 euroa. Verrattuna erillisiin navigaattoreihin säästöä ei siis kerry kovinkaan paljon. TomTomilta on tulossa myös Car Kit -lisävaruste, joka sisältää pidikkeen, erillisen GPS-paikantimen sekä kaiuttimen.

Myöhemmin TomTomin sovelluksesta on tietojen mukaan tarkoitus julkaista myös alkuperäiselle iPhonelle että iPod toucheille tarkoitettu versio. Koska niistä ei löydy GPS-paikannusta, lienee niille tarkoitettu navigointisovellus tarkoitettu käytettäväksi erillisen lisälaitteen kanssa.

Lisätietoa TomTomin iPhone-sovelluksesta löytyy osoitteesta iphone.tomtom.com.

Voimakkaasti kartta- ja navigointipalveluihin panostanut Nokia puolestaan kauppaa lisenssejä Kartat-sovellukseensa aikaperusteisina. Saatavilla olevan Euroopan laajuisen navigointilisenssin hinta on 59,99 euroa vuodelta, 7,65 euroa 30 päivälta ja 1,70 euroa yhdeltä päivältä. Useiden Nokian puhelinten mukana tulee joko 3 kuukauden tai 12 kuukauden navigointilisenssi.

Alta löytyy liitettynä YouTube-video, jolla esitellään TomTomin navigointisovellusta:



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
BaldAngel (vahvistamaton)

1

ihan kätevä kaikille nörteille et ne löytää perille sinne vuotuiseen irc-tapaamiseen, tai teknobileisiin

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

3

Tuon videon autotelineestä voisin maksaakkin (taitaa olla yhteensopiva monen muunkin laitteen kanssa?), mutta itse laitteeseen en pinniäkään upottaisi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.