Motorolalta ei Windows Mobile 6.5 -puhelimia

Markus Lehtiniitty

Motorolalta ei Windows Mobile 6.5 -puhelimia
Motorolalta ei ole tuoreen tiedon perusteella tulossa lainkaan Microsoftin uudella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia, vaan yhtiö aikoo keskittää toistaiseksi kaikki voimansa Googlen Android -käyttöjärjestelmään.

Aiempien tietojen perusteella Motorolalta on odotettu myös jatkossa muutamien Windows-puhelinten markkinoille tuomista laajemman Android-portfolion rinnalla, mutta Phone Scoop -sivusto on nyt kertonut Motorolan ohjelmistoista ja ekosysteemistä vastaavan johtajan Christy Wyattin kertoneen, että Motorola aikoo odottaa seuraavan sukupolven Windows Mobile -käyttöjärjestelmää ennen kuin he aikovat ottaa jälleen Windows Mobilenkin käyttöön laitteissaan.

Seuraavan sukupolven mobiili-Windowsilla tarkoitettaneen noin vuoden päästä tulossa olevaa Windows Mobile 7:ää, jonka odotetaan tuovan merkittäviä uudistuksia käyttöjärjestelmään, kun Windows Mobile 6.5:n mukanaan tuomat uudistukset ovat melko vaatimattomia. Motorolan Wyattin kerrotaan todenneen, että yhtiö aikoo tukea jatkossakin "kahta strategista alustaa" - toinen näistä on Android ja toinen Windows Mobile, mutta sen kanssa on nyt otettu pieni hengähdystauko.



Motorola on toistaiseksi virallisesti julkistanut jo ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa (kuvassa), joka Yhdysvalloissa tunnetaan CLIQ-nimellä ja muualla DEXT:inä. Loppuvuoden aikana Motorolalta on odotettavissa vielä ainakin toisen Androidilla varustetun puhelimen julkistus ja merkittävissä määrin lisää uusia malleja on luvassa ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Uusien tietojen valossa Motorolan ensi vuoden puhelinmallisto tulee edullisempia peruspuhelimia lukuun ottamatta perustumaan täysin Googlen Androidille. Motorola onkin laittanut tulevaisuutensa puhelinvalmistajana Android-puhelintensa varaan, kuten jo aiemminkin olemme todenneet.

Motorolan ohella Android-puhelimia tulevat suurimmista puhelinvalmistajista tarjoamaan myös HTC, LG, Samsung sekä Sony Ericsson. Myös Sony Ericssonin on kerrottu mahdollisesti luopuvan Windows Mobilen käytöstä ja keskittyvän jatkossa älypuhelimissa Androidin ohella vain Symbian-käyttöjärjestelmään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.