Swype-tekstinsyöttö ladattavissa Android-puhelimille

4
Markus Lehtiniitty

Swype-tekstinsyöttö ladattavissa Android-puhelimille
Tekstinsyöttöä kosketuspuhelimissa helpottava Swype on tullut epävirallisesti saataville Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetuille puhelimile. Toistaiseksi ladattavissa on kuitenkin vain WVGA-tarkkuuden näyttöjä tukeva versio, mikä rajoittaa tuettujen laitteiden määrää.

Kun nykyisin ilman fyysistä näppäimistöä varustettujen kosketuspuhelinten tekstinsyöttö perustuu näytöllä näkyvän virtuaalisen QWERTY-näppäimistön näppäinten naputteluun, niin Swypessä käyttäjän tarvitsee puolestaan vain vetää sormea vastaavan näppäimistön päällä.

Virallisesti Swype on vasta saatavilla Yhdysvalloissa Verizon Wirelessin versiossa Samsungin Omnia II -mallista. Nyt siitä on kuitenkin tullut epävirallisesti saataville esiversio DroidMuff.in-sivuston kautta myös Android-puhelimille, ja on ladattavissa täältä.

WVGA-tarkkuusvaatimus tarkoittaa, että Swypen kokeilun mahdollistavat ovat vielä hyvin vähissä. Toistaiseksi tarkemmalla näyttötarkkuudella varustetuista Android-puhelimista on markkinoilla vasta Motorola MILESTONE. Lisäksi lähiaikoina markkinoille ovat tulossa muun muassa Acer Liquid A1 sekä Sony Ericsson XPERIA X10. Lisäksi toistaiseksi myös Swypen kielituki on suppea, mikä rajoittaa käyttömahdollisuuksia toistaiseksi.



Olemme aiemmin kertoneet myös videosta, jolla Swypen toimintaa esitellään Android-puhelimessa, sekä Samsungin ja Nokian Swypeen tekemistä sijoituksista. Swype tullee jatkossa löytymään erittäin monista kosketusnäyttöisistä puhelimista. Tämän vuoksi sen kehitystä on erittäin mielenkiintoista seurata.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (4)

Atjabec
Atjabec

2

Testasin tänään jo aiemmin Acer Liquidilla, eikä toiminut sillä. "Ei yhteensopiva paketti". Vaatii vähintään Android 2.0 (Liquidissa 1.6). 2.0 lähtee kyllä itsellä vaihtoon pian, tänään sain jo rootattua puhelimen :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jep (vahvistamaton)

3

Pystytilassa toimii ainakin rootatulla Liquidilla. Puoli näppäimistöä tosin :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.