Googlen AdMob kartoitti mobiilitrendejä

2
Matti Robinson

Googlen AdMob kartoitti mobiilitrendejä
Maailman suurin mobiilimainosyritys AdMob on koostanut selvityksen maailman tämänhetkisistä mobiilialan virtauksista. Google-omisteinen AdMob käsittelee noin 20 sivuisessa selvityksessä muun muassa Android-, iPhone- ja webOS-käyttäjien ikä- ja sukupuolijakaumia, tulevaisuuden suunnitelmia ja sovelluslatauksia, sekä erialuiden mobiilikäyttöasteita.

Android-puhelimien omistajat ovat keskimäärin Palm- ja iPhone käyttäjiä useammin miehiä. Android-käyttäjistä lähes kolmannes on 25-34-vuotiaita, kun iPhone-käyttäjien ikähaarukka jakaantuu tasaisemmin 25 ja 54 ikävuoden väliin. Palmin webOS-käyttäjät ovat edellemainittuja useammin alle 25-vuotiaita.



Applen tulevan tablet-tietokoneen, iPadin, suosio kolmikon keskuudessa vaihtelee suuresti. Applen kelkassa jo olevista käyttäjistä 16% on "luultavasti" ostamassa iPadin seuraavan 6 kuukauden aikana, kun taas Android-käyttäjien keskuudessa iPadia harkitaan ainoastaan 6% tapauksista. Käyttöjärjestelmistä eniten kehuja kyselyssä sai iPhone, jota peräti 91% suosittelee ystävilleen.





Tutkimuksen mukaan Android- ja iPhone-alustojen käyttäjät lataavat kuta kuinkin yhtä monta sovellusta kuukaudessa, mutta iPhonen käyttäjät lataavat useammin maksullisia sovelluksia. Palmin webOS jää selvästi jälkeen sovelluslatauksissa. Tutkimuksesta käy lisäksi ilmi, että ainoastaan 2 prosenttia kaikista kolmen alustan käyttäjistä ei lataa yhtään sovellusta kuukauden ajanjaksolla. Lähes kuusikymmentä prosentia vastanneista lataa 1-6 sovellusta.



Lisätietoja muun muassa mobiilidatan käytöstä näet 21 sivuisesta selvityksestä, jonka voit ladata AdMobin sivustolta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (2)

Grina
Grina

1

Yllätyin, että suurin osa iPhonen käyttäjistä on miehiä. Vaimolla on tuollainen ja mielestäni se vaikuttaa naisille erittäin hyvin soveltuvalta. Luulin, että miehet yleensä kaipaavat jotain teknisempää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

2

On hyvä huomata että kyseessä on ihmiset jotka käyttävät AdMobin palveluita kännykässään. Eli ovat ladanneet jonkin sovelluksen joka näyttää AdMobin mainoksia. Siksi esim tuo 2% joka ei ole ladannut yhtään sovellusta kertoo lähinnä sen että 2% vastaajista joko raksitti väärän ruudun tai sitten ei ymmärtänyt kysymystä.

Muihinkin tuloksiin on hyvä suhtautua "hiukan" kriittisesti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.